Start!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 9-a ediţie a Turneului celor 6 Naţiuni începe azi şi va fi transmisă de TVR 2 Timp de două luni, continentul european va oferi cel mai frumos rugby pe care îl poate produce. Cele mai

A 9-a ediţie a Turneului celor 6 Naţiuni începe azi şi va fi transmisă de TVR 2

Timp de două luni, continentul european va oferi cel mai frumos rugby pe care îl poate produce. Cele mai valoroase şase naţiuni, Franţa, Anglia, Scoţia, Irlanda, Ţara Galilor şi Italia, se înfruntă pentru trofeul care în ultimii doi ani a poposit în vitrina federaţiei de la Paris.

Turneul celor Şase Naţiuni este, de opt ani încoace, urmaşul competiţiei cu cinci echipe naţionale, cu o tradiţie de aproape 100 de ani, la care, în anul 2000 a fost adăugată şi Italia. Echipa din Peninsulă era cât pe ce să participe la turneul cu cinci echipe din 1996 în locul englezilor, care au fost la un pas de excludere, deoarece federaţia britanică a semnat un contract de exclusivitate cu un post de televiziune, lucru neagreat de organizatori.

În 2001, turneul a fost întrerupt din cauza unei epidemii de febră aftoasă la vite şi la porci. Prin urmare, ultimele trei etape ale acelei ediţii au fost jucate în septembrie şi octombrie, iar Anglia a câştigat trofeul. De atunci, Albionul a mai triumfat o singură dată, în 2003. Marea rivală, Franţa, a preluat supremaţia şi a reuşit să-şi adjudece trei din ultimele patru turnee.

"Cocoşii" sunt marii favoriţi

La casele de pariuri, naţionala Franţei este principala candidată la cucerirea unui nou trofeu.

"Cocoşii galici" au o cotă de 2,25 pentru un triumf, în timp de principala contracandidată este, şi în acest an, Anglia, cu o cotă de 3,20, iar Irlanda rămâne, conform caselor de pariuri, singura echipă capabilă să strice calculele celor două mari puteri, având o cotă de 6,50.

La fel ca în toţi anii, Italia este considerată cea mai slabă naţională a turneului cu o cotă de 51.00. Partidele vor putea fi urmărite în direct pe TVR 2, astăzi putând fi văzuţi la muncă englezii şi galezii, de la ora 18.30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite