Stadionul Naţional va fi dărâmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducera FRF, împreună cu Primăria Bucureşti, a realizat un proiect care cuprinde construirea a două stadioane, unul de fotbal, de 50.000-60.000 de locuri, şi altul de atletism, de

Conducera FRF, împreună cu Primăria Bucureşti, a realizat un proiect care cuprinde construirea a două stadioane, unul de fotbal, de 50.000-60.000 de locuri, şi altul de atletism, de 10.000-15.000 de locuri.
"Actualul Stadion Naţional va fi dărâmat, pentru că este uzat. Vom păstra doar gazonul. Trebuie să asigurăm la noua arenă parcarea pentru 12.000 de autoturisme şi 1.200 de autocare", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu, care doreşte să organizeze finala Cupei UEFA în 2009, la Bucureşti, şi speră ca în 2020 România să fie capabilă să găzduiască şi un Campionat European. "Sper să avem în iunie totul pregătit şi să fie deschise toate uşile, inclusiv la preşedintele Băsescu. La 31 mai va fi stabilit cu claritate cum vom construi acest stadion", a adăugat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, care este şi preşedintele executiv al Comitetului local de organizare. Primarul Bucureştiului, Adriean Videanu, a spus că instituţia pe care o conduce are asiguraţi banii necesari pentru acest proiect.
"Sper ca lucrările să fie începute până la finele acestui an, iar în septembrie sau octombrie 2008 stadionul să fie gata. Lucrările vor fi supervizate de Universitatea de Arhitectură", a declarat edilul Capitalei. Proiectul FRF va fi analizat atent de UEFA, care va trimite la Bucureşti, pe 28 iunie, o comisie pentru a studia dosarul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite