FOTO Michel Platini: „Stadion aveţi, vă mai trebuie fotbalişti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michel Platini, preşedintele UEFA, a vizitat ieri Naţional Arena, arătându-se încântat de stadiul lucrărilor, dar a ironizat nivelul valoric al echipei noastre naţionale. Michel Platini a spus că noul stadion, care va găzdui finala Europa League de anul viitor, nu va putea organiza nicio finală de Liga Campionilor din cauza capacităţii scăzute a tribunelor.

Aflat în drum spre Belgrad, unde va asista la finala CE U17, preşedintele UEFA, Michel Platini, a făcut, ieri-dimineaţă, un tur al Stadionului Naţional. Fostul internaţional francez a glumit cu ziariştii la sosirea în Complexul Sportiv „Lia Manoliu" şi a făcut-o şi după ce şi-a început discursul în limba română: „Domnu' primaru' al Capitalei... Eu doar am citit ce-i scris acolo. Am profitat de ocazie pentru a veni acum la Bucureşti, mai ales că în august, la inaugurare, nu voi fi prezent. Sunt foarte mulţumit, foarte încântat de ceea ce am văzut. România este o ţară mare şi merita un asemenea stadion. Aveţi şi o federaţie frumoasă. Vă mai trebuie şi jucători de fotbal buni! Iar eu nu pot să fac nimic în acest sens".

Platini a anunţat că după finala Europa League din acest an, de la Dublin, o echipă de la UEFA se va deplasa la Bucureşti pentru a o pregăti pe aceea de anul viitor. Bun cunoscător a ceea ce înseamnă un proiect de asemenea anvergură - a fost copreşedinte al Comitetului de organizare a CM de fotbal din 1998 -, francezul a subliniat că noua arenă din Bucureşti nu va putea revendica, în viitor, organizarea finalei Ligii Campionilor. „Un astfel de eveniment e greu, dacă nu aproape imposibil de organizat pe arene care au între 45.000 şi 55.000 de locuri, cererea de bilete fiind mult mai mare".

Lefkaritis: „Cheltuielile sunt justificate"

Întrebat dacă se justifică toate cheltuielile făcute la National Arena, Marios Lefkaritis, vicepreşedinte şi trezorier UEFA, a răspuns: „Când am venit aici, prima oară, era o groapă mare, iar acum construcţia e ridicată. Poate că unii văd stadionul şi spun: Nu se mai termină odată! Investiţia a meritat, iar cheltuielile se justifică".

Se lucrează din nou la acoperiş

Prezent la întâlnirea de la Casa Fotbalului, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat asigurări că meciul România - Argentina, din 10 august, va avea loc pe National Arena. "Dacă va fi nevoie, se va lucra şi noaptea la stadion". Aflat alături, Ionuţ Lupescu, director general al FRF, a adăugat că gazonul nu ridică probleme, el putând fi rezolvat rapid - se folosesc "covoraşe" de iarbă care se aşază pe pământ. În acest moment s-au reluat lucrările de montare a acoperişului, la ora vizitei lui Platini pe stâlpii de susţinere fiind văzuţi alpiniştii care întindeau cabluri.

Foto: Marian Burlacu

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite