CICLISM: Sprinterii au şansa de a se impune în Turul Franţei (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 96-a ediţie a Turului Franţei la ciclism programează, marţi, etapa a 10-a, între localităţile Limoges şi Issoudun. Traseul va măsura 194,5 kilometri pe care rutierii îi vor parcurge mai mult pe o zonă de plat, chiar dacă runda cuprinde şi trei căţărări uşoare, de categoria a patra.

Rutierii vor avea prilejul să admire câmpiile Franţei pentru câteva zile. Sprinterii îşi vor lua rolul în serios, iar cursele din această săptămână vor fi din ce în ce mai animate pe final. Cursa de marţi are loc chiar pe 14 iulie, de ziua naţională a Franţei, aşa că este de aşteptat ca cicliştii din Hexagon să încerce o victorie pentru a întregi această sărbătoare.

Limoges este pentru a 13-a oară pe harta „Marii Bucle”, în timp ce Issoudun se află la prima sa atestare în Le Tour. Ultimul kilometru al etapei este unul de plat, favorabil pentru un sprint masiv. La finalul rundei, rutierul italian Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) are toate şansele să-şi păstreze tricoul galben, deoarece Alberto Contador şi Lance Armstrong, principalii săi urmăritori în clasamentul general nu vor forţa pe o zonă favorabilă cicliştilor de viteză.

În clasamentul general, după nouă etape, Nocentini are şase secunde în faţa lui Contador, opt secunde în faţa lui Armstrong şi alte 39 de secunde în faţa lui Leipheimer, următorii trei clasaţi. Aceştia sunt, toţi, componenţi ai aceleiaşi echipe, Astana. Formaţia din Kazahstan are patru rutieri din cei nouă în top 10!

Clasament general:
1. Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale)
34 ore 24:21 minute

2. Alberto Contador (Astana) la şase secunde
3. Lance Armstrong (Astana) la opt secunde
4. Levi Leipheimer (Astana) la 39 de secunde
5. Bradley Wiggins (Garmin-Slipstream) la 46 de secunde
6. Andreas Kloden (Astana) la 54 de secunde
7. Tony Martin (Team Columbia) la 1:00 minut
8. Christian Vande Velde (Garmin-Slipstream) la 1:24 minute
9. Andy Schleck (Saxo-Bank) la 1:49 minute
10. Vicenzo Nibali (Liquigas) la 1:54 minute

Iată, mai jos, profilul etapei a 10-a, care se va disputa între Limoges şi Issoudun:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite