Sportul românesc, amenințat de colaps!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul în care vor avea loc Jocurile Olimpice de la Londra, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a primit doar o treime din bugetul solicitat, adică 31 de milioane de lei din cele 90 cerute!

Fără să se consulte cu COSR şi a ţine cont de rezultate, guvernul, implicit Ministerul Educaţiei, a întocmit bugetul federaţiilor. Scrima, de pildă, la care spadasinele şi sabrerii au şanse mari să urce pe podium, la JO, a primit mai puţini bani decât luptele, care n-au niciun calificat pentru Londra!

În mare pericol sunt centrele olimpice, adică acele entităţi sportive care pregătesc sportivi români pentru ediţiile din 2016 şi 2020 ale JO. „La Londra ne vom descurca. După aceea însă, vor fi mari probleme. Voi merge să discut cu premierul Emil Boc problema finanţării", a spus Octavian Morariu, preşedintele COSR.

Nici Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ce urmează a avea loc la Braşov, Predeal şi Râşnov, la începutul lui 2013, nu e susţinut în niciun fel de guvernanţi.

„Riscăm să ne facem de râs"

„După anularea Cupei Mării Negre, de la Constanţa, România riscă să se facă de râs şi să nu-şi îndeplinească obligaţia de a găzdui FOTE. Ceea ce ne-ar penaliza pentru 10-15 ani, răstimp în care n-am mai primi nicio competiţie majoră", a spus şeful COSR. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite