Sportul a fost retrogradat în Liga II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce părea inevitabil încă de acum câteva zile, a devenit certitudine. Sportul Studenţesc, ocupanta locului patru în campionatul trecut, echipă aflată la un pas de participarea într-o

Ceea ce părea inevitabil încă de acum câteva zile, a devenit certitudine. Sportul Studenţesc, ocupanta locului patru în campionatul trecut, echipă aflată la un pas de participarea într-o cupă europeană, va evolua în sezonul viitor în eşalonul secund.
Singura speranţă a studenţilor de a-şi păstra locul în Liga I s-a spulberat după ce UEFA a trimis o adresă la FRF prin care arăta că procedura de reacordare a licenţei nu este prevăzută în regulamente.
Răspunsul era cunoscut de câteva zile, dar fusese făcut doar verbal. Sportul nu mai avea nicio şansă să se salveze de la retrogradare. Jucătorii au mai sperat însă, atât timp cât nu exista un act oficial de la UEFA, că lucrurile mai pot fi îndreptate. S-au dus chiar să discute cu cei care până mai acum un an le apărau drepturile de salariaţi în faţa lui şiman, Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea, pe atunci şefii sindicatului AFAN. Optimişti, fotbaliştii au spus că aşteaptă răspunsul forului european. Acesta a venit miercuri seara şi, odată cu acesta, toate speranţele fotbaliştilor s-au spulberat. "Nu există procedură de returnare a licenţei", a sunat sec mesajul de la UEFA, chiar dacă Vasile şiman, încolţit, plătise o parte din datorii. "Decizia Comisiei de Apel, care a hotărât neacordarea licenţei, rămâne definitivă şi irevocabilă. Vor juca în Liga a II-a, iar Pandurii vor evolua în Liga I", a spus Florin Prunea, directorul de relaţii internaţionale al FRF, şi totodată directorul coordonator al Sistemului Naţional de Licenţiere. Sportul Studenţesc a ajuns în această situaţie pentru că nu a plătit o datorie la stat de 1,26 milioane RON. şi alte echipe s-au aflat în această situaţie, dar au scăpat prin diverse inginerii financiare.

Pandurii profită
Locul Sportului Studenţesc în Liga I va fi luat de Pandurii Tg. Jiu, echipă care a retrogradat sezonul trecut din Divizia A de pe locul 15, penultimul. "Plângem cu amândoi ochii, pentru că am început pregătirea mai târziu, dar sperăm să prindem Rapidul obosit pentru că vin din Malta. Dacă procesul de licenţiere mergea cum trebuia nu numai Sportul merita să fie în eşalonul secund. Noi am propus să rămână 17 echipe, dar nu s-a putut pentru că faţă de bulgari noi nu avem aşa ceva prevăzut în regulament", a declarat bossul oltenilor, Marin Condescu.

Vasile Siman: "Cel mai mare abuz din fotbalul mondial"
Patronul Sportului, însoţit de Ionuţ Mazilu, a încercat să demonteze declaraţiile lui Florin Prunea şi ale lui Ionuţ Lupescu şi a spus că Sportul este încă în primul eşalon. "Răspunsul primit de FRF de la UEFA nu îi ajută cu nimic. Prunea pozează în apărătorul jucătorilor, dar este un gropar al fotbalului românesc. Sigur nu mă voi retrage. Ei se vor retrage înaintea mea. Fac cel mai mare abuz din fotbalul mondial. Licenţa noastră putea fi retrasă numai în timpul campionatului. Toţi cei implicaţi vor răspunde în justiţie. Ei ne-au retras nouă licenţa în afara sezonului competiţional, pentru că numai aşa putea fi promovat clubul Pandurii. S-au făcut de râs definitiv şi irevocabil. S-au dat apărătorii fotbaliştilor, acum sunt apărătorii dracului", a tunat şiman.

Haos marca Prunea-Lupescu
15 mai - Comisia de Licenţiere acordă drept de joc Sportului
31 mai - FRF transmite la UEFA cluburile din România care au licenţă, printre care şi Sportul
2 iunie - Comisia de Licenţiere hotăreşte să reanalizeze licenţa Sportului
10 iulie - Comisia de Licenţiere retrage licenţa clubului din Regie
21 iulie - Comisia de Apel dă o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care Sportul rămâne fără licenţă
24 iulie - clubul depune o cerere de returnare a licenţei
24 iulie - FRF cere o explicaţie la UEFA
25 iulie - Comitetul Executiv al FRF hotărăşte ca retrogradarea să aibă loc după soluţionarea cazului la comisiile competente
26 iulie - UEFA dă răspuns, dar nu specifică decât că, pe baza a ceea ce a trimis forul românesc, nu poate spune decât că licenţa poate fi doar refuzată, şi nu retrasă
27 iulie - FRF hotărăşte retrogradarea Sportului şi promovarea Pandurilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite