Sportul alb este tot mai negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aranjarea de meciuri, pariurile ilegale, dopajul şi tentativele de otrăvire au ţinut capul de afiş în tenisul mondial al anului care se încheie în următoarele zile Roger Federer şi

Aranjarea de meciuri, pariurile ilegale, dopajul şi tentativele de otrăvire au ţinut capul de afiş în tenisul mondial al anului care se încheie în următoarele zile

Roger Federer şi Justine Henin sunt eroii previzibili într-unul dintre cele mai imprevizibile sezoane din istoria tenisului.

Elveţianul de 26 ani a jucat în 2007 toate cele patru finale de Grand Slam, câştigându-le pe cele de la Australian Open, Wimbledon şi US Open. El a câştigat şi turneul Masters Cup (Turneul Campionilor), devenind primul jucător din lume care a câştigat într-un singur sezon peste 10 milioane de dolari din premii.

Belgianca de 25 ani a câştigat în acest an turneele de la Roland Garros şi US Open, precum şi Masters Cup. Ea şi-a trecut în palmares 10 titluri în 2007, cu un record de 63 victorii şi 4 înfrângeri, devenind, de asemenea, prima jucătoare care a câştigat peste 5 milioane de dolari într-un singur an. Dar, mai mult ca niciodată, anul 2007 a fost unul în care scandalurile s-au ţinut lanţ.

Aranjarea unor meciuri, pariuri ilegale, dopaj sau otrăvirea unor jucători au ţinut capul de afiş al mass-mediei. În luna august, meciul dintre Nikolay Davidenko şi Martin Vassallo Arguello a fost blocat la casele de pariuri, după ce s-au mizat sume imense pe victoria argentinianului. În acel meci, rusul a abandonat. Ceva mai târziu, italianul Alessio Di Mauro a fost suspendat pentru o perioadă de nouă luni şi amendat cu 60.000 de dolari pentru că a pariat pe meciuri de tenis.

El a fost primul jucător profesionist suspendat pentru fraudă. Nu în ultimul rând, germanul Tommy Haas a susţinut că a fost otrăvit la Moscova, în semifinala de Cupa Davis. Nici competiţia fetelor nu a fost lipsită de probleme. Astfel, Martina Hingis a picat un test antidoping la turneul de la Wimbledon din acest an şi a decis să se retragă din tenisul profesionist în urma scandalului iscat.

Australienii, primii la sancţiuni

Organizatorii Openului de tenis al Australiei au adoptat măsuri anticorupţie care vizează împiedicarea pariurilor ilegale şi a meciurilor trucate. Aceste măsuri constau în crearea unei linii telefonice care va prelua informaţii privind tentative de corupţie, interdicţia utilizării calculatoarelor portabile în apropierea terenurilor şi întărirea condiţiilor de securitate pentru a limita accesul la jucători.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite