Sportive din România, discriminate în vestul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalistele din lotul de junioare U20 al României au fost victimele unor discriminări la turneele amicale pe care le-au disputat în luna iunie în Franţa şi Italia, a declarat ieri

Baschetbalistele din lotul de junioare U20 al României au fost victimele unor discriminări la turneele amicale pe care le-au disputat în luna iunie în Franţa şi Italia, a declarat ieri Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

În Franţa, la turneul disputat în apropierea oraşului Lille, deşi organizatorii au asigurat cazare la hotel pentru restul echipelor, jucătoarele şi antrenorii români au fost dispersaţi pe la diverse familii de români care locuiau în zonă.

Motivul invocat de organizatori a fost acela de a evita eventuale incidente care ar fi putut apărea în cazul în care echipa României ar fi stat împreună la un hotel din oraş, atrăgând astfel atenţia conaţionalilor stabiliţi în zonă, a explicat preşedintele FR de Baschet, Carmen Tocală.

"La Napoli, şi pe stradă, şi la magazine, când vedeau echipamentul României trăgeau obloanele şi am fost fluieraţi indiferent cu cine jucam", spune Tocală.

"Am decis să înştiinţăm, printr-o scrisoare, Ministerul Afacerilor Externe, pentru că nu este normal ceea ce s-a întâmplat", a menţionat preşedintele FR Baschet. "Trebuie să facem ceva să îmbunătăţim imaginea României în străinătate pentru că toţi avem de suferit"a încheiat Tocală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite