TVR a scăpat de competiţia care a dus-o la FALIMENT! Află cine dă LIGA în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele trei sezoane (2012-2015), Liga Campionilor va fi transmisă la noi de trei televiziuni. Astfel, se încheie cea mai proastă afacere din istoria postului naţional: 35 de milioane de euro aruncaţi pe apa sâmbetei. Citeşte toate cifrele DEZASTRULUI!

Începând din următoarea stagiune, în România, Liga Campionilor nu se va mai vedea doar la TVR. De fapt, postul public va păstra doar prima opţiune a zilei de marţi.

În rest, Digi Sport şi Dolce Sport vor difuza partidele de marţi şi de miercuri.

Cele două reţele au câştigat şi drepturile pentru internet şi pentru platformele de mobil.

Unde vedem reprezentanta României?

Începând din sezonul viitor, Liga I nu va mai avea o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Practic, campioana va fi nevoită să joace două tururi preliminare pentru a ajunge la „masa bogaţilor".

În cazul în care va reuşi această performanţă, meciurile disputate marţi de reprezentanta României vor fi difuzate de TVR. Partidele de miercuri vor ajunge însă, fie la Dolce Sport, fie la Digi Sport, cele două posturi care deţin opţiunile pentru ziua respectivă.

Liga, o afacere falimentară

În 2008, TVR a câştigat cu surle şi trâmbiţe licitaţia pentru difuzarea meciurilor din Liga Campionilor, competiţie care până în acel moment era transmisă de PRO TV în România. Suma achitată pentru trei ani? 35 de milioane de euro!

Ulterior, s-a dovedit că această investiţie a fost una catastrofală! În primii doi ani, TVR a recuperat doar 4,1% din această sumă, în condiţiile în care dintre cele 29 de meciuri transmise live, 13 au avut venituri din publicitate de sub 20.000 de euro!

S-au ales cu Urziceni, CFR, Oţelul

Cei de la TVR au avut şi ghinion, în sensul că, după ce au preluat ei Liga, echipele româneşti generatoare de rating, Steaua, Rapid şi Dinamo, au participat numai în Liga Europa! Postul naţional s-a ales cu Urziceni, CFR Cluj şi Oţelul Galaţi, trei formaţii care prezintă un interes minim pentru microbistul român.

CLICK PENTRU A CITI O ANALIZĂ AMPLĂ REALIZATĂ DE „ADEVĂRUL" DESPRE CUM A ARUNCAT TVR BANII PE APA SÂMBETEI 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite