FOTO / O imagine cât o mie de cuvinte: cea mai frumoasă poză postată pe Twitter după Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul de la Londra n-a fost doar despre medalii, victorii şi recorduri. Au fost momente care au demonstrat, încă o dată, că sportul poate repara, printr-un meci, ceea ce politicienii strică de-a lungul anilor.

Într-un moment în care se vorbeşte tot mai insistent despre un război Iran - SUA, o altă confruntare a avut loc între cele două ţări, însă într-o arenă sportivă.

Ce s-a întâmplat?

În meciul pentru medalia de aur la lupte libere, categoria 74 de kilograme, americanul Jordan Burroughs l-a înfruntat pe iranianul Saeed Goudarzi. S-a impus primul, aşa cum făcuse şi la finala Campionatului Mondial din 2011, în faţa aceluiaşi adversar.

Ceea ce a impresionat însă a fost o fotografie postată de Jordan Burroughs, pe contul său de Twitter, la câteva ore după finala de la Londra.

Imaginea arată cum Burroughs şi Goudarzi stau pe podium, unul lângă altul, într-o îmbrăţişare care sfidează toate tensiunile politice care s-au acumulat între SUA şi Iran din 1979 până acum.

Comentariul postat de Burroughs e, de asemenea, unul emoţionant: „Cine a spus că Iran şi SUA nu se înţeleg? Poate că eu ar trebui să fiu preşedinte".

Fotbaliştii au făcut la fel

Nu e prima dată când sportivii celor două ţări predau o lecţie de diplomaţie.

În 1998, la Cupa Mondială din Franţa, Iranul şi SUA s-au aflat în aceeaşi grupă şi s-au confruntat pe terenul de fotbal.

Meciul a fost câştigat de perşi cu 2-1, însă ceea ce a rămas în amintirea spectatorilor a fost o imagine surprinsă înainte de primul fluier.

Atunci, jucătorii celor două formaţii au ales să facă poza de grup împreună, iar gestul lor a fost răsplătit cu Trofeul Fair-Play de FIFA.

Iran - SUA, Cupa Mondială din 1998
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite