Şi-a pierdut balonul, dar l-a găsit la peste 5.000 DE KILOMETRI distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e ţeapă, ci o întâmplare incredibilă! Citeşte cum o minge de fotbal a traversat Oceanul Pacific, fără să fie la bordul unui vapor, ajungând din Japonia în Alaska. O poveste EMOŢIONANTĂ!

Misaki Murasami e un puşti japonez de 16 ani. Anul trecut, mai precis la 11 martie 2011, Misaki a pierdut tot după un tsunami devastator, care a luat vieţile a 19.000 de oameni.

Pe lângă casa sa din oraşul Rikuzentaka, Misaki a pierdut şi o grămadă de obiecte cu valoare sentimentală. Printre ele s-a aflat şi minge de fotbal.

Ca un film Science-Fiction

Puştiul japonez primise balonul cu pricină drept cadou, în 2005. Atunci, era în clasa a treia, iar colegii s-au gândit să-i dea ceva drept amintire, înainte ca Misaki să fie transferat la o altă şcoală. Tocmai de aceea, pe balon era scrisă o dedicaţie pentru copil, împreună cu numele său complet.

Şapte ani mai târziu, mingea a fost luată de tsunami, iar Misaki era convins că nu o va mai vedea vreodată. Până acum câteva zile, când s-a trezit cu un telefon.

Noroc cu soţia japoneză

David Baxter, inginer, se plimba pe o plajă din Alaska, atunci când un balon de fotbal i-a atras atenţia. Când a observat că pe mingea e scris un mesaj în japoneză, s-a gândit să o ducă acasă, la soţia sa, care s-a născut în Ţara Soarelui Răsare.

„Când am văzut balonul, m-am bucurat foarte mult. M-am gândit că poate a fost adus la mal dintr-o zonă afectată de tsunami, mai ales că s-a mai întâmplat aşa ceva", a povestit Baxter.

Soţia sa, Yumi, a tradus textul de pe minge, iar, ulterior, cu ajutorul unui reporter japonez a luat legătura cu Misaki.

Au găsit şi o minge de volei!

Soţi Baxter au făcut planuri să viziteze Japonia în luna mai, iar cu această ocazia îi vor returna balonul puştiului nipon.

„A fost o surpriză uriaşă! Niciodată nu mi-am imaginat că mingea mea a ajuns până în Alaska. Am pierdut totul după tsunami, aşa că mă bucur că voi recupera ceva cu o valoare sentimentală", a afirmat Misaki.

Deşi pare incredibil, soţii Baxter au găsit, tot pe plajă, şi o minge de volei, adusă de ape după tsunami-ul devastator.

Cum şi pe acest obiect era scris numele proprietarului, David şi Yumi au reuşit să ia legătura cu el, urmând să-i returneze balonul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite