EXCLUSIV / Dezvăluire-şoc: „Henry trebuia să ajungă la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2007, Ion Marin l-a adus pe atacantul nigerian în România, alături de alţi trei fotbalişti africani. Aflat în Kuweit, „Săpăligă" a rămas fără cuvine, când a auzit de decesul jucătorului de la Delta Tulcea.

În 2007, patru fotbalişti africani au sosit în România: Kehinde Fatai, Uchinna „Uche" Okoro, Mansur Abdurarazak şi Henry Chinonso Ihelewere.

Toţi erau minori şi, cum nu erau născuţi într-o ţară din Uniunea Europeană, nu se puteau stabili în România decât însoţiţi de familiile lor.

Antrenor la Farul, Ion Marin a devenit tutore pentru Fatai, „Uche", Mansur şi Henry, iar aceştia au rămas la Constanţa.

Azi, „Săpăligă", care acum e antrenor la Al-Kuweit, a aflat despre decesul jucătorului care îi spunea „Papa Marin".

„Adevărul": Nu ştiu dacă aţi auzit, dar a murit Henry, un fotbalist pe care dumneavoastră l-aţi adus în România...

Ion Marin: Am auzit ceva, dar n-am crezut. Doamne, ce nenorocire. Nu-mi vine să cred. Ce s-a întâmplat?

S-a jucat un amical la prânz, când sunt peste 40 de grade Celsius...

Da, dar nu din cauza căldurii a murit copilul ăsta. Era obişnuit cu căldura că a venit din Nigeria. De vină e superficialitatea controalelor medicale. Nu mai avem medici sportivi de valoare în ţară. Apoi, în liga a doua, vizele medicale se eliberează pe principiul: „lasă că merge şi aşa...".

Cum era Henry? Provenea dintr-o familie săracă?

Da. Toţi cei care au venit în 2007 la Farul aveau familii sărace.

Aţi ţinut legătura cu Henry, după ce aţi plecat de la Farul?

Da. Ca fotbalist, el era peste Fatai. Numai că Fatai a avut norocul să fie lansat la Farul, iar, ulterior, a ajuns la Astra, în Liga I. Henry, în schimb, a ajuns în „B", la Tulcea, iar cei de la club au dorit să se îmbogăţească pe seama lui.

De ce spuneţi asta?

Fiindcă am avut foarte multe oferte pentru Henry, însă cei de la Tulcea au cerut, la un moment dat, 300.000 de euro ca să-i dea drumul. Păi, eu am tot încercat să-l iau la Dinamo II, dar n-am putut. Nu zic că Henry ar fi ajuns titular la Dinamo, însă, cu siguranţă, ar fi ajuns un foarte bun fotbalist de Liga I, dacă ar fi plecat de la Tulcea. Doamne, nici nu-mi vine să cred că a murit. Dumnezeu să-l ierte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite