Cazul Valiza: Procurorii cer 4 ani de închisoare pentru Gigi!!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casație și Justiție va finaliza astăzi cercetarea judecătorească în cazul „Valiza". În sezonul 2007-2008, DNA a confiscat o geantă cu 1,7 milioane de euro pe care Gigi Becali o trimisese la Cluj. Banii ar fi trebuit să ajungă la fotbaliștii de la „U" Cluj. Drept răsplată, aceștia ar fi trebuit să încurce rivala CFR în ultima etapă pentru ca Steaua să câștige campionatul.

Până la urmă însă, banii lui Gigi Becali au fost confiscați de procurorii DNA după un scenariu ca-n filme. „U" Cluj a pierdut meciul cu CFR, iar titlul a ajuns în Gruia.

De atunci, Gigi Becali așteaptă să primească înapoi suma de 1,7 milioane de euro, insistând că „premiera nu e mită".

UPDATE 9 - ora 15.23 - Gigi Becali a făcut primele declarații după audierile de azi. „Mă simt copilul vitreg al României. Am început să râd când am auzit argumentele procurorului. Nu se poate ca premierea să fie considerată mită sau corupție. Cu asemnenea lucruri, ne facem de râs în Europa", a declarat Becali.

UPDATE 8 - ora 14.55 - Sentința în cazul Valiza se va da la data de 20 martie.

UPDATE 7 - ora 13.30 - Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Cămeluș Păduraru, a fost virulent la adresa lui Gigi Becali.

„A recurs la fapte de corupere repetate, iar, ulterior, a încercat reconstituirea de probe pentru ascunderea faptelor de corupţie. Pentru George Becali legea nu contează", a afirmat reprezentantul DNA.

Cămel Păduraru a condamnat și atitudinea patronului stelist. „L-a numit pe procuroul de caz trădător, sclav sau a spus că serveşte interesele unor oameni din sport", a afirmat Păduraru.

UPDATE 6 - ora 13.13 - Procurorul a avut un discurs destul de dur la adresa celor împlicați în cazul „Valiza".

„Fotbalul va fi mai frumos dacă nu va mai fi compromis de astfel de oameni. Doar așa i se va da șansa fotbalului românesc să renască și să se promoveze. Puteți și aveți datoria să contribuiți la curățarea sportului și fotbalului românesc domnilor judecători. Doar așa putem da șansa generațiilor viitoare să aprecieze din nou acest sport", a pledat procurorul în sala de judecată, potrivit Mediafax.

UPDATE 5 - ora 13.02 - Pe lângă pedeapsa cu închisoare, procurorul a solicitat ca suma confiscată de DNA în 2008, de 1,7 milioane de euro, să nu-i mai fie restituită lui Gigi Becali.

UDPATE 4 - ora 12.30 - Procurorul a cerut, de asemenea, 2 ani de închisoare cu suspendare pentru Teia Sponte pentru complicitate. Sponte e un apropiat al lui Gigi Becali și cel care avea geanta cu bani în momentul în care valiza a fost confiscată de DNA.

Procurorul a solicitat 2 ani de închisoare cu suspendare și pentru selecționerul României, Victor Pițurcă! Motivul? Favorizarea infractorului!

După ce banii au fost confiscați, Gigi Becali a prezentat un contract pentru cumpărarea unui teren la Cluj, susținând că suma de 1,7 milioane de euro a fost trimisă acolo în acest scop.

Contractul prezentat de finanțatorul stelist a fost semnat și de Victor Pițurcă, în calitate de martor.

Procurorii suțin că actul prezentat de Becali și semnat de Pițurcă e un fals și, de aceea, cer pedepsirea selecționerului.

UPDATE 3 - ora 12.10 - Procurorul a cerut o pedeapsă drastică pentru Gigi Becali: 4 ani de închisoare pentru dare de mită și 2 ani pentru fals în înscrisuri.

Cum în Justiție pedepsele nu se cumulează, atunci se va lua în calcul pedeapsa cea mai mare.

UPDATE 2 - ora 10.40 - La Înalta Curte de Casație și Justiție, Gigi Becali s-a întâlnit cu Rică Răducanu, fostul portar al Rapidului. Între cei doi a avut loc un dialog haios.

Gigi Becali: Ce faci, Rică? Mai ești la Rapid?

Rică Răducanu: Nu. Gata. Ne-a dat afară pe toți (referire la George Copos).

Gigi Becali: Păi, hai la Steaua! Vino la palat și discutăm. Îți dau 2.000 - 3.000 de euro pe lună și lucrezi pentru Steaua. O să-i facem în ciudă lui George (n.r. - Copos).

UPDATE 1 - ora 10.20 - Gigi Becali a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. „N-au ce să-mi facă, nici mie, dar nici finului meu (n.r. - Cristi Borcea) în Dosarul Transferurilor. N-am deloc emoții, fiindcă n-am făcut nimic ilegal", a declarat patronul Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite