Fotbalul salvează handbalul! Ei sunt patronii din Liga I care vor să bage 2 milioane de euro în Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Râmnicu Vâlcea e într-o situaţie catastrofală după ce şi-a pierdut finanţarea şi mai are bani doar pentru plata salariilor pe luna august. Dacă s-au convins că nu pot cuceri trofeul Ligii Campionilor în sportul rege, în schimb, mai mulţi conducători din fotbal vor să realizeze această performanţă într-un alt sport.

Gigi Becali conduce „Comisia de salvare" a Oltchimului. Patronul Stelei a dezvăluit planul prin care vrea să asigure un buget de două milioane de euro pe an pentru formaţia din Râmnicu Vâlcea.

14 octombrie e termenul până la care Oltchim va afla dacă va avea banii necesari pentru a participa în Liga Campionilor. În cazul în care nu vor avea resursele financiare necesare, cei de la Oltchim vor pune jucătoarele pe liber, iar echipa se va desfiinţa.

Ce vrea să facă Becali?

„Fac un apel, am nevoie de patru oameni ca să investim împreună la Oltchim. Fac apel la Porumboiu, el cred că ar fi dispus să investească. De Borcea, deocamdată, nu ştiu ce să zic. Copos e patriot, dar numai pe gratis. Echipa ne-ar costa două milioane de euro pe an. Ar veni cam 400.000 de fiecare. Eu sunt dispus să dau suma asta. Vreau să salvez Oltchimul, pentru că sunt patriot şi e o echipă romanească. Aş avea nevoie şi de sprijin din partea guvernului, să nu mai plătim taxe şi impozite. Dacă reuşesc să mai conving pe cineva, de mâine preluam echipa", a spus Gigi Becali la sport.ro.

S-a sucit

Ultimele declaraţii ale patronului Stelei sunt diametral opuse celor făcute, iniţial, când a fost întrebat de situaţia Oltchimului.

„L-am întrebat pe Meme Stoica de situaţia de la Oltchim. Voiam să ajut din patriotism. Dar el mi-a zis: <<Stai liniştit, nu te baga. Acolo, oricum sunt multe jucătoare din străinătate>>. De când am auzit că la Oltchim sunt multe jucătoare din străinătate, nu mă mai interesează. Dacă la Steaua aduc 11 străini, e o babilonie, nu mai e simbolul României", spusese Becali, aseară, la GSP TV.

CITEŞTE O ANALIZĂ AMPLĂ DESPRE PRĂBUŞIREA OLTCHIMULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite