Derby de duzină, decis de o gafă de amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un stadion mai degrabă gol, Dinamo a învins Rapidul după o lovitură liberă transformată în penalty din cauza prostiei lui Ştefan Grigorie.

În loc să joace în luna august, în etapa a 4-a, când măcar iluzia titlului ar fi umplut „Arena Naţională", Dinamo şi Rapid şi-au amânat duelul pentru luna octombrie.

Rezultatul? În 11 etape, cele două formaţii au mers atât de prost încât au ieşit definitiv din calculele pentru primul loc.

Dintr-un derby care altă dată se disputa cu casa închisă, Dinamo - Rapid s-a transformat într-un meci între locurile 7 şi 8. Iar asistenţa a fost pe măsură: 15.000 de oameni, un stadion gol şi o întrebare: cine va fi schimbat mai repede după meci: Rada sau Bonetti?

„Câinii" au lătrat, Pancu a „muşcat"

În primele 20 de minute, pe teren a existat o singură echipă. Dinamo a trecut de trei ori pe lângă gol.

Cătălin Munteanu a bătut excelent o lovitură liberă, iar lovitura de cap a lui Alexe a zguduit transversala (10). 12 minute mai târziu, Alvarez a centrat puternic în careu, Glauber a intervenit prin alunecare şi aproape că l-a învins pe Pecanha cu un autogol de zile mari. La faza imediat următoare, mingea a sărit cu noroc la Curtean, care a rămas singur cu Pecanha, însă un apărător i-a suflat balonul din spate înainte ca dinamovistul să şuteze pentru 1-0.

Prima acţiune ofensivă a giuleştenilor a şi schimbat tabela de marcaj. Teixeira l-a ridiculizat pe Cătălin Munteanu în banda stângă, a pătruns în careu, l-a servit cu o pasă genială pe Daniel Pancu, iar acesta a punctat pentru 1-0 (30).

La ultima fază a primei părţi, Alvarez, unul dintre cei mai buni dinamovişti în prima repriză, a centrat în forţă de pe dreapta, Pecanha a respins în faţă, de unde Alexe a „rupt" plasa la a doua încercare.

Pancu a „cerşit" un penalty

După pauză, a fost nevoie de 15 minute pentru ca meciul să „explodeze".

Matei a obţinut o lovitură liberă lipită de careul rapidist. Curtean a executat, însă Voicu a ieşit prea repede din zid şi a văzut „galben". Curtean a bătut din nou lovitura liberă, însă, de această dată, Grigorie a repetat gestul lui Voicu! Numai că mijlocaşul a atins mingea cu mâna, iar Balaj a arătat punctul cu var! Alexe a transformat pentru 2-1 (62).

Rapid a răspuns imediat printr-o ocazie monumentală. Herea l-a lansat pe Pancu cu o pasă de PlayStation, veteranul giuleştenilor l-a driblat pe Bălgrădean, însă a preferat să simuleze în speranţa unui penalty. Balaj nu s-a lăsat păcălit şi l-a avertizat pe Pancu.

Până la final, cele două echipe s-au întrecut în ratări, dar scorul a rămas neschimbat. Dinamo a câştigat şi a reuşit „performanţa" de a egala Astra la puncte.

Dinamo - Rapid 2-1

Bălgrădean - Rus, Luchin, Grigore, Pulhac - C. Munteanu - Alvarez (Koulibaly 90+3), Boubacar, C. Matei (Ţucudean 74), Curtean - Alexe (Nica 84). Antrenor: Dario Bonetti

Pecanha - Voicu, Oros, Glauber, Bozovici - Roman (Grigorie 46), Teixeira, Grigore, Milisavljevici (Herea 55) - Pancu, Ioniţă (Ilijoski 70). Antrenor: Marian Rada

Goluri: Alexe 45, 62 (pen.) / Pancu 30
Stadion: „Arena Naţională"
Arbitru: Cristi Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite