Andone îşi freacă ochii! Arabii îi oferă un salariu de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Află suma fabuloasă pe care o va încasa „Fălcosul", dacă se va întoarce în zona Golfului Persic. Alternativa se numeşte Rapidul lui George Copos.

A doua aventură a lui Ioan Andone la CFR Cluj s-a încheiat.

Punctul comun al celor două mandate: de fiecare dată, „Fălcosul" a luat titlul. Diferenţa? Prima dată, Ando a fost demis fix înainte de a debuta ca antrenor în grupele Ligii Campionilor, în timp ce, de această dată, rezilierea contractului s-a produs după o partidă din Ligă, 1-1, la Istanbul, cu Galatasaray.

A plătit pentru campionat

Paszkany a dorit plecarea antrenorului de 52 de ani, deşi, în grupele Ligii Campionilor, echipa ocupă locul 2 după trei runde, poziţie care duce în primăvara competiţiei.

Andone a plătit însă pentru parcursul dezastruos din campionat, acolo unde, în 12 etape, CFR a „reuşit" să-şi compromită şansele la titlu. Ardelenii ocupă locul 10 şi sunt la 13 puncte de liderul Steaua!

Finanţatorul Arpad Paszkany a comentat plecarea tehnicianului cu care clujenii au cucerit două titluri.

„Ne-am despărţit de comun acord. Ando va rămâne mereu în inimile noastre şi nu vom uita performanţele făcute cu el în Liga Campionilor. Vom anunţa cine îl va înlocui până la următorul meci de campionat", a declarat Paszkany.

Arabii i-ar da 75.000 de dolari lunar

La revenirea CFR-ului de la Istanbul, Andone a dezvăluit una dintre variantele sale: „S-ar putea să merg la Rapid".

Ando a mai stat pe banca giuleştenilor în 2010, atunci când a bifat patru victorii, cinci egaluri şi o înfrângere în campionat. A luat echipa de pe locul 7 şi acolo a lăsat-o la finalul sezonului, ratând cupele europene. Cea mai mare performanţă a sa a fost o victorie istorică, 5-1, în Giuleşti, cu Steaua.

O altă variantă pentru „Fălcos" ar fi o revenire în Orientul Mijlociu, acolo unde a antrenat Al-Ittifaq (Arabia Saudită) şi Al-Ahli (Emirate).

Apropiaţii tehnicianului susţin că el ar putea prelua un club din Emirate care i-a oferit un salariu lunar de 75.000 de dolari.


CFR, între un italian şi un portughez

Cu despărţirea de Andone oficializată, clujenii sunt acum în căutarea unui nou tehnician. Italianul Edoardo Reja (67 de ani) ar putea fi o soluţie. El şi-a început cariera de tehnician în sezonul 1979-1980, iar de atunci a pregătit 21 de formaţii, iar cea mai notabilă performanţă a sa e o Cupă a Croaţiei pe care a luat-o cu Hajduk Split în stagiunea 2009 - 2010. Cele mai cunoscute grupări la care a lucrat Reja sunt: Bologna, Lecce, Brescia, Genoa, Catania, Cagliari, Napoli, Hajduk Split şi Lazio. O altă variantă pentru CFR ar fi aducerea unui antrenor din Portugalia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite