Splendoare în iarbă cu Rooney şi Kaka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi fotbalişti au înscris fiecare câte două goluri în cel mai frumos meci al anului în Liga Campionilor Manchester United a învins marţi seară cu 3-2 pe AC Milan într-o

Cei doi fotbalişti au înscris fiecare câte două goluri în cel mai frumos meci al anului în Liga Campionilor

Manchester United a învins marţi seară cu 3-2 pe AC Milan într-o semifinală de Champions League, care a uimit prin spectacol şi prin determinarea fotbaliştilor celor două echipe.

Eroii serii au fost Wayne Rooney, de la englezi, şi brazilianul Kaka, de la italieni, ambii reuşind să înscrie câte două goluri.

Chiar dacă echipa lui Alex Ferguson a deschis repede scorul, prin Cristiano Ronaldo, AC Milan a revenit spectaculos şi a condus la pauză cu 2-1.

Repriza a doua a fost decisă de execuţiile lui Wayne Rooney, care a adus victoria "diavolilor roşii" în minutul 90 şi a păstrat intacte şansele de calificare ale lui United. Evoluţia lui Rooney i-a lăsat fără cuvinte pe colegii săi. "Ce poţi să mai spui? Execuţia la ultimul gol a fost sclipitoare. Este un jucător de clasă mondială, deşi este încă foarte tânăr", a declarat pentru site-ul uefa.com mijlocaşul Michael Carrick.

Fotbalistul a precizat că Manchester va merge la Milano să câştige, pentru că echipa lui Alex Ferguson nu ştie să joace în apărare: "Suntem suficient de buni să câştigăm şi în deplasare. Nu vom merge acolo să ne apărăm pentru că, pur şi simplu, nu suntem genul acesta de echipă. Noi vrem să jucăm fotbal de calitate şi să câştigăm", a precizat Carrick.

Ancelotti şi-a făcut praf jucătorii

Chiar dacă AC Milan a impresionat prin jocul prestat pe Old Trafford, primirea golului din minutul 90 l-a înfuriat la culme pe tehnicianul Carlo Ancelotti: "La asemenea nivel nu ai voie să faci astfel de greşeli. Din cauza faptului că am fost prea statici, am fost nevoiţi să folosim mingi lungi, iar Gilardino era blocat între fundaşii adverşi", a declarat Ancelotti, care nu a ezitat să-l critice chiar şi pe "eroul" Kaka: "Ar fi putut să marcheze şi a treia oară, dar acea fază a fost ultima noastră şansă. Cred că a fost o problemă psihologică şi ne-a fost frică de rezultat".

Contribuţia lui Rooney a fost fantastică, iar după felul cum a manevrat balonul, părea că este de pe altă planetă. Nu i-au putut face faţă, a fost de superclasă.
Alex Ferguson
antrenor Manchester United

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite