"Sper să nu jucăm şapte contra zece!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Gheorghe Tadici ar vrea ca publicul şi cei doi arbitri să nu dezavantajeze echipa sa la Budapesta Fără rivale, în ultimul an, în campionat şi în cupele europene, handbalistele

Antrenorul Gheorghe Tadici ar vrea ca publicul şi cei doi arbitri să nu dezavantajeze echipa sa la Budapesta

Fără rivale, în ultimul an, în campionat şi în cupele europene, handbalistele de la Vâlcea sunt ca şi calificate într-o finală europeană. Învingătoare la 13 goluri diferenţă în meciul tur (36-23), elevele lui Gheorghe Tadici trebuie doar să evite un dezastru în partida cu Ferencvaros, care se desfăşoară diseară de la ora 19:00, în direct pe TV Sport.

- Domnule Tadici, vreo emoţie înaintea partidei din Ungaria?
- Dacă am învins la 13 goluri acasă, nu înseamnă că suntem calificaţi. Acum depinde şi de ceea ce o să întâlnim acolo. Ar fi bine să jucăm măcar şapte contra opt.

- La ce vă referiţi exact?
- În primul rând, au un public fantastic, care va fi cu siguranţă al optulea lor jucător. Dar am o presimţire legată de arbitri. Şi spun asta, pentru că în toamnă, când am jucat, tot în Ungaria, cu Cornexi Alcoa, cei doi macedoneni care au condus atunci partida ne-au făcut praf. Acum, sper ca brigada daneză delegată la meciul cu Ferencvaros să nu completeze pe teren echipa maghiară. Sper să nu jucăm 7 contra 10.

- Aveţi vreo superstiţie înainte de meciurile importante ori vă motivaţi în vreun fel aparte jucătoarele?
Asta cu şapca nu ştiu de care sau cu treningul norocos le las în seama altora. Eu nu pun botul la vrăjeli din astea. Mie îmi place să pregătesc jocul aşa cum ştiu. Iar, de fiecare dată înaintea unui meci european important, încurajez fetele într-un mod cu totul diferit. Încerc să nu pic într-o monotonie care să nu mai motiveze jucătoarele.

- Mulţi spun că Oltchimul are echipă de fazele finale ale Ligii Campionilor. Ce credeţi?
Mai întâi vrem să cucerim Cupa Cupelor. Apoi rămâne de văzut ce o să putem face şi în Ligă. Dar dacă mă uit la ce am făcut până acum, iar echipe ca Podravka Koprivnica ori Ferencvaros Budapesta, care vin chiar din Ligă, nu ne pot sta în faţă, cred că vom avea un cuvânt greu de spus la anul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite