"Sper sa ma intorc macar cu o medalie de la Mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa desfiintarea lotului olimpic de gimnastica, Ponor s-a retras la Constanta, unde se pregateste sub indrumarea lui Matei Stanei, antrenorul care a descoperit-o. Chiar daca are probleme cu

Dupa desfiintarea lotului olimpic de gimnastica, Ponor s-a retras la Constanta, unde se pregateste sub indrumarea lui Matei Stanei, antrenorul care a descoperit-o. Chiar daca are probleme cu genunchiul si spatele, Catalina ,trage tare" pentru a obtine o medalie de aur la barna.
- Drumul pana la faima de tripla campioana olimpica ti se pare, astazi, un pret prea mare?
- Nu pot sa zic ca a fost, ca este un sacrificiu. Desi, adevarul este ca, da, mi-am pierdut o parte din copilarie cu gimnastica. Nu ca n-ar mai fi timp si de acum incolo. Se pot face multe chestii din copilarie si acum. Dar daca tot am inceput cu gimnastica, trebuie sa termin cu ea si pe urma voi mai vedea ce voi face.
- In momentul de cum-pana, la desfiintarea lotului, ti-a trecut prin minte sa renunti?
- Am avut chiar foarte multe momente din astea. Clipe in care voiam sa ma retrag cu adevarat. Dar tot venea mama, hai, ca mai poti. Hai, ca mai ai un Mondial, mai o Olimpiada, mai ai inca multe de facut. M-a mai motivat si mama... Acum mi-e mult mai bine la Constanta. Daca Matei Stanei ar fi numit antrenor la lot, m-as duce si acolo. Fireste, imi pare rau de ce s-a intamplat. Dar eu nu sunt Mutu din gimnastica, cum s-a spus. Nu cred ca sunt singura sportiva care a plecat din cantonament. Sigur, avem si noi o vina pentru situatia creata, dar rufele se puteau spala in familie. Nu sa puna paparazzi pe urmele noastre!
- Pana la Mondiale nu mai e mult. Ai emotii?
- Da, din pacate. Norocul este ca, pentru barna, am un integral deja structurat, facut, pe care incep sa-l mai modelez acum acasa, la Constanta. Sper sa iasa bine si sa ma duc la Mondiale sa castig macar barna. Atata imi doresc. Sa ma intorc macar cu o medalie. Imi place si solul, are muzica, e mai mult spectacol. Dar barna este spectaculoasa: lucrezi pe ceva de 10 centimetri si esti mai aproape de zbor. E un pic mai greu acum, am niste probleme cu spatele si genunchiul, dar sper sa fie bine.
- Cum reusesti ca la marile competitii sa te concentrezi atat de bine?
- Cand urc pe barna ma gandesc doar la ce am eu de facut. Am in fata ochilor doar cei zece centimetri. Acesta este secretul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite