Spaniolii ne-au suflat medaliile de bronz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de polo a României a ocupat locul patru la Campionatele Europene de la Belgrad, egalându-şi performanţa obţinută cu 13 ani în urmă, la Sheffield. În finala mică,

Echipa naţională de polo a României a ocupat locul patru la Campionatele Europene de la Belgrad, egalându-şi performanţa obţinută cu 13 ani în urmă, la Sheffield. În finala mică, tricolorii pregătiţi de Vlad Hagiu au pierdut fără drept de apel, scor 4-10, în faţa Spaniei.
În 1993, România şi Spania se întâlneau în finala mică a Europenelor, victoria revenind atunci la limită ibericilor, cu 12-11, după un meci dramatic, care a necesitat prelungiri. Coincidenţa a făcut ca la Belgrad medaliile de bronz să şi le dispute aceleaşi echipe, de data aceasta Spania reuşind să se impună la o diferenţă mai clară: 10-4 (2-1, 2-2, 3-0, 3-1). Tricolorii lui Vlad Hagiu şi-au dorit enorm victoria, ceea ce ar fi făcut ca pentru prima oară naţionala României să urce pe un podium continental, dar nu au putut rezista decât două reprize în faţa unei echipe evident mai bune. Începutul meciului ne-a fost favorabil, după o lovitură de penalitate ratată de Matei, George Georgescu reuşind să deschidă scorul. Până la sfârşitul reprizei secunde s-a mers cap la cap, după care spaniolii s-au dezlănţuit, detaşându-se încet, dar sigur. Românii nu au mai jucat cu acelaşi aplomb ca în celelalte meciuri, s-au precipitat în atac, şi au irosit majoritatea situaţiilor de om în plus, capitol la care ibericii ne-au fost superiori.
"Am avut o mare şansă de a câştiga medalia de bronz. Nu ştiu când vom mai avea o asemenea ocazie de a urca pe podium. Cred însă că ne aflăm pe un drum bun în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing. Astăzi, Spania a jucat la un nivel superior echipei mele", a declarat antrenorul Vlad Hagiu. "Spania a fost mai bună decât noi. Am fost foarte obosiţi, deoarece am întâlnit adversari puternici în partidele anterioare. Totuşi, sunt foarte mulţumit de acest loc patru", a explicat fundaşul Kalman Kadar.
Deşi amărăciunea ratării unei medalii rămâne, trebuie spus că rezultatul poloiştilor reprezintă cea mai bună performanţă obţinută de România în acest an la sporturile de echipă. Care este cu atât mai remarcabilă cu cât condiţiile pe care sportivii le au la dispoziţie în ţară sunt de tot râsul. În Bucureşti nu există un bazin acoperit pentru jocuri şi antrenamente, federaţia a primit în acest an un buget ridicol, de doar 9 miliarde de lei, iar numărul total al practicanţilor acestui sport, de la copii la seniori, nu depăşeşte o mie de jucători. În aceste condiţii, locul patru obţinut la Belgrad poate fi apreciat ca excelent, lucru subliniat chiar şi de secretarul Ligii Europene, Sven-Egil Folvik, care a declarat: "Pentru mine, faptul că România a jucat pentru medalia de bronz este o surpriză pozitivă".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite