Spalletti: "Chivu va juca"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei AS Roma a declarat, ieri, că fundaşul român va fi folosit în următoarea stagiune, deşi se află în conflict cu şefii grupării de pe "Olimpico" Prima conferinţă

Antrenorul echipei AS Roma a declarat, ieri, că fundaşul român va fi folosit în următoarea stagiune, deşi se află în conflict cu şefii grupării de pe "Olimpico"

Prima conferinţă de presă a lui Luciano Spalletti pe sezonul 2007-2008 s-a transformat într-o analiză a situaţiei delicate în care se află Cristian Chivu.

Deşi în trecut s-a arătat deranjat de atitudinea românului, antrenorul lui AS Roma a asigurat că porţile primei echipe nu sunt închise pentru Chivu, care mai are un an de contract cu clubul italian. "Totuşi, există şanse mari ca el să nu mai joace în centru, ci pe postul de fundaş stânga", a avertizat Spalletti. Tot ieri, antrenorul lui Inter Milano, Roberto Mancini, a declarat că nu a renunţat la ideea aducerii lui Chivu.

Verdictul pe care presa din Italia îl aştepta a venit ieri. Chivu va rămâne la prima echipă a Romei chiar dacă, refuzând să-şi prelungească contractul sau să plece la Real Madrid, va provoca Romei pierderi de 18 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de antrenorul echipei, Luciano Spalletti: "Am nevoie de un fotbalist de valoarea lui Chivu. Este un băiat serios, iar acest lucru îl vor vedea şi fanii. Este un fotbalist foarte tehnic şi important pentru echipa noastră".

Tehnicianul italian are şi o problemă în ceea ce-l priveşte pe Chivu. Fiind convinşi că românul va părăsi clubul, şefii Romei l-au adus înlocuitor pe brazilianul Juan, proaspăt campion al Americii de Sud. Astfel, Chivu ar putea evolua pe partea stângă a defensivei romane, poziţie pe care a mai jucat la începutul carierei.

"Roma nu a greşit cu nimic"

Întrebat dacă rămânerea lui Chivu la Roma s-a datorat faptului că echipa nu a cedat presiunilor impresarilor, Spalletti a răspuns: "Impresarii fac parte din sistem şi ei vor să obţină cea mai bună ofertă, dar cred că AS Roma a tratat foarte bine cazul Chivu".

Căpitanul naţionalei României rămâne în continuare pe lista lui Inter Milano. Prin vocile antrenorului Mancini şi patronului Moratti, milanezii au anunţat că vor forţa aducerea lui Chivu în această vară.

Piţ, lângă Chivu

Adus de la divizionara secundă din Elveţia, Belizzona, românul Adrian Piţ a fost inclus în primul lot al lui AS Roma. Clubul a mai anunţat că el a semnat un contract pe un sezon, urmând a avea un salariu de 270.000 de euro. Mijlocaşul a mai evoluat în România,
la UT Arad.

"Eşti un ţigan!"

Nu toţi fanii Romei sunt la fel de împăciuitori ca Spaletti. "Chivu - ţigan", se putea citi ieri pe gardul cantonamentului de la Trigoria. Chivu a primit mesaje rasiste asemănătoare şi pe blogul său, suporterii Romei acuzându-l că nu îl interesează decât banii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite