"Singura mulţumire e că-l avem pe Pavel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, este conştient că meciul contra Franţei, în Cupa Davis, este greu, dar mizează pe experienţa lui Andrei. De-a lungul anilor,

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, este conştient că meciul contra Franţei, în Cupa Davis, este greu, dar mizează pe experienţa lui Andrei.

De-a lungul anilor, România s-a mai întâlnit de opt ori cu reprezentativa Franţei în Cupa Davis. Singura dată în care noi ne-am impus s-a întâmplat în 1974 (scor 3-2, la Bucureşti), pe vremea în care din echipa noastră făceau parte Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Tocmai de aceea, Năstase este rezervat în privinţa deznodământului partidei, programată în weekendul 8-10 februarie 2008.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, vorbeşte cu obiectivitate despre partida din primul tur al Grupei Mondiale. "Ca să fiu sincer, vom avea aceleaşi şanse pe care le‑am avut în februarie, când am jucat tot cu ei, în Franţa. Atunci, surprinzător, am câştigat la dublu, dar am şi pierdut un meci ce părea a fi în mâna lui Pavel, care a avut 2-0 la seturi cu Richard Gasquet", ne-a spus Năstase. "Sunt mulţumit că-l avem pe Pavel, care sper să fie în formă la începutul anului.

Nu ne putem compara cu Franţa. Ei oricând aliniază trei echipe de Cupa Davis. Şi mai sper că Hănescu poate aduce un punct din meciul cu Grosjean, al doilea om al lor". Năstase este însă pesimist când vorbeşte de viitor: "Organizăm 32 de turnee pe an, ne implicăm, dar deocamdată nu se întrevăd tenismeni de valoare. Nu ne putem face planuri că peste cinci ani vom avea un număr unu mondial. Uitaţi-vă la Anglia, care are şi un turneu de Grand Slam şi suferă la fel ca noi. Nu întotdeauna totul depinde de bani. Mai contează ca şi sportivul să vrea să fie cel mai bun".

"Oricând, pentru Cupa Davis"

Evident, cel mai bun tenismen al nostru, Andrei Pavel, este conştient că Franţa reprezintă un adversar foarte bun, care s-a impus lejer, scor 1-4, în ultimele două întâlniri cu tricolorii (2003 - Bucureşti şi 2007 - Clermont-Ferrand). "Poate de această dată vom întoarce roata şi vom învinge.

E greu să te baţi cu Franţa, o ţară cu mulţi tenismeni în primii 30 din lume", a spus Andrei, care a subliniat că momentan nu-i stă gândul la retragere: "Mă bate acest gând, dar acum nu e momentul să mă retrag.

Oricum, pentru meciurile din Cupa Davis voi fi oricând gata să joc. Totul depinde şi de forma mea". Pavel nu s-a sfiit să recunoască că tricolorii au rămas cu emoţii în Grupa Mondială. "Tot acel meci cu Japonia a fost o întreagă emoţie. Am plecat relaxaţi şi acolo am întâlnit nişte tenismeni în cea mai bună formă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite