Simona Halep: "Trec la senioare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăta campioană vrea să-şi încheie junioratul în glorie La 16 ani, Simona Halep a reuşit o performanţă rară pentru tenisul românesc: s-a impus la Roland Garros! În 1974, o

Proaspăta campioană vrea să-şi încheie junioratul în glorie

La 16 ani, Simona Halep a reuşit o performanţă rară pentru tenisul românesc: s-a impus la Roland Garros!

În 1974, o româncă reuşea să câştige, în premieră, titlul de juniori de la Roland Garros. La 34 de ani de la performanţa Marianei Simionescu, o altă jucătoare din România a reuşit să se impună pe zgura franceză. Numele ei? Simona Halep.

Constănţeanca s-a născut pe 27 septembrie 1991 şi a început tenisul la vârsta de patru ani. Încă de mică a căpătat câteva superstiţii la care nu poate renunţa: intră pe teren numai cu piciorul drept şi nu se întoarce niciodată din drum.

Se pregăteşte în ţară

"Noi mai avem un băiat care făcea tenis, iar Simona venea cu noi la antrenamentele acestuia. Ea mai intra pe teren, iar un antrenor a văzut-o şi mi-a spus să o aduc la tenis", îşi începe povestea tatăl Simonei. De atunci, ea se antrenează la un club din Constanţa, dar mai vine şi la Bucureşti, unde se pregăteşte cu lotul naţional.

"Pentru familie, sunt sacrificii mari ca să susţii un copil să facă performanţă. Trebuie să te ţii şi de serviciu, dar să fii şi alături de copil. De exemplu, nu am fost cu ea la Roland Garros şi nici la Australian Open. La toate turneele a fost cineva, eu, mama ei sau fratele. Este foarte greu", a mai spus Halep senior. Ieri, la două zile după succesul de la Paris, Simona era încă uimită de victoria obţinută.

Nu are timp de şcoală

"La finală au fost emoţii foarte mari. Chiar tremuram. Am avut un sentiment şi plăcut, şi neplăcut, în acelaşi timp, pentru că am jucat împotriva unei prietene, Elena Bogdan. Dar, la final, nu părea prea supărată şi chiar ne-am distrat la interviurile de după joc", ne-a spus Simona.

Ce face o campioană de la Paris atunci când nu se antrenează? "Ies în oraş cu colegii de la şcoală, merg la film şi navighez pe internet. Şi o să încerc să ajung şi la şcoală, pentru că în acest trimestru nu prea am fost", a spus campioana, care a anunţat că nu va mai juca la nivel de juniori:"La următorul turneu voi juca la senioare. Îmi place să termin junioratul cu un trofeu la Roland Garros".

La finală au fost emoţii foarte mari. Chiar tremuram. Am avut un sentiment şi plăcut, şi neplăcut, în acelaşi timp, pentru că am jucat împotriva unei prietene, Elena Bogdan. Vreau să continui la un nivel foarte ridicat.
Simona Halep, jucătoare de tenis


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite