Şi Messi a ţinut să-l ajute pe Neşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru fostul fotbalist, tricoul primit de la starul Barcelonei a fost cea mai de preţ donaţie făcută la gala de luni seară de la Utrecht, motiv pentru care nu l-a scos la licitaţie.

Banii n-aduc fericirea pentru Mihăiţă Neşu, nici măcar atunci când strânge fonduri pentru fundaţia sa. „Pe ăsta nu-l vând, îl ţin pentru mine, e un cadou special", a declarat „Bişonul" după ce reprezentanţii Qatar Foundation, sponsorul Barcelonei, au adus la „Gala Neşu" un tricou al argentinianului cu autograful celui mai bun fotbalist din lume.

Românul a fost atât de impresionat încât a uitat de scopul principal al evenimentului, colectarea de bani, preferând să păstreze o amintire personală cu Messi. În schimb, la licitaţie a fost scos inclusiv echipamentul de joc cu care Mihăiţă Neşu a evoluat în ultimul său meci pentru FC Utrecht, în urmă cu aproape nouă luni.

Într-o atmosferă de sărbătoare, au mai fost vândute două scutere personalizate cu numele Fundaţiei „Mihăiţă Neşu", tricouri ale mai multor echipe de fotbal olandeze, precum şi carduri VIP la meciurile lui Utrecht.

S-au strâns 80.000 de euro

„Fiecare cent contează, pentru că suntem la început", a remarcat pe parcursul galei Mihai. Luând în calcul şi contribuţiile invitaţilor (o masă de 10 persoane a fost închiriată cu 2.900 de euro), s-au strâns 58.000 de euro. La aceştia, staff-ul tehnic şi jucătorii lui FC Utrecht au mai făcut o chetă de 12.000 de euro, ducând totalul încasărilor de luni la 70.000 de euro. Cu o zi înainte, alţi 10.000 de euro luaseră drumul fundaţiei de ajutorare a copiilor cu handicap fizic.

image

Vrea să-l depăşească pe Cruyff

Pe lângă ţelul caritabil, „Gala Mihai Neşu" a fost un spectacol de sunet şi lumină, cu peste 200 de invitaţi în ţinute care mai de care mai elegante. Intrarea s-a făcut în stilul marilor evenimente de la Hollywood, gen Oscar, pe un covor roşu. Apoi, preparatele culinare de care s-au bucurat cei prezenţi au fost gătite de echipa celui mai faimos bucătar olandez al momentului, iar programul artistic l-a avut cap de afiş pe Charlie Luske, „Vocea Olandei" de anul trecut.

„E important ce-au putut face prietenii mei pentru mine, e o seară mai frumoasă chiar decât ziua mea. Sper că e începutul unei fundaţii mari. Chiar vreau să concurez cu Fundaţia Cruyff, aşa că am mare nevoie de voi!", a rezumat Mihăiţă Neşu.

"Fotbalul nu mai contează pentru mine acum, eu sper doar să fiu normal. Restul nu mai contează!''
Mihăiţă Neşu fost fotbalist

EMOŢIONANT

Cu ocazia galei, clubul FC Utrecht i-a transmis un mesaj lui Neșu: „Mihai, bucură-te de această seară împreună cu familia şi prietenii tăi. Vei fi întotdeauna în inima noastră!".

De unde a primit Neşu bani

- Suporteri: 5.722*
- Jucători şi antrenori FC Utrecht: 12.000
- Gala Mihai Neşu: 58.000
- Alţi sponsori: 3.675
- Total: 79.297
* sumele sunt exprimate în euro

I-a refuzat pe cei de la Twente

La „Gala Neşu" au participat şi reprezentanţii echipelor de primă ligă din Olanda, inclusiv cei de la Twente, adversara Stelei în 16-imile Ligii Europa. Batavii l-au invitat pe român la returul de mâine cu roş-albaştrii, dar s-au lovit de refuzul politicos al lui Neşu, o asemenea deplasare fiind  peste posibilităţile sale fizice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite