Şi-a înghiţit fairplay-ul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Mc Kayla Maroney s-a strâmbat în momentul intonării imnului României, după proba de sărituri în care Sandra Izbaşa i-a „furat“ aurul olimpic.

Considerată mare favorită la câştigarea titlului olimpic la sărituri, gimnasta americană Mc Kayla Maroney a terminat pe locul doi după ce a ratat o săritură, aterizând în fund. Acest lucru a ajutat-o pe Sandra Izbaşa să prindă prima poziţie, adjudecându-şi aurul, după execuţii de excepţie.

Dezamăgirea sportivei din Statele Unite a fost atât de mare încât a uitat total de fairplay. Ea a făcut feţe-feţe când Sandra era felicitată de celelalte gimnaste, totul culminând cu o strâmbătură pe care a tras-o în momentul intonării imnului nostru. Imaginea cu Maroney persiflând performanţa Sandrei a făcut ieri valuri, între comentariile postate pe Twitter apărând şi un: „Sandra, ai grijă cum dormi la noapte".

Dacă Maroney mai avea puţin şi sărea la gâtul româncei, antrenoarea acesteia, Marta Karoly, a felicitat-o şi îmbrăţişat-o pe eleva cuplului Bellu- Bitang. Numai cuvinte de laudă la adresa româncei a avut şi Nadia Comăneci.

„Sandra a făcut două sărituri fără greşeală şi a dovedit că nu mereu ierarhiile de pe hârtie sunt valabile şi în sală", a spus Nadia. Medalia Sandrei Izbaşa a reuşit să ridice România în clasamentul pe medalii cu câteva locuri, de pe 20 pe 16, deoarece în această ierarhie contează, în primul rând, aurul şi nu numărul medaliilor. Dacă o ţară are doar două medalii de aur şi niciuna de argint sau bronz, ea va fi în faţa unei ţări care are o medalie de aur şi 20 de argint ori bronz.

Click pentru a mări



Cu tatăl în tribună şi soacra lângă ea

Medalia Sandrei Izbaşa a fost cea cu numărul 300 obţinută de sportivii români la Jocurile Olimpice de vară, în cele 30 de ediţii de până acum. Performera noastră a fost susţinută din tribună de tatăl ei, care, după definitivarea clasamentului, i-a aruncat un steag tricolor. Apoi, Sandra s-a îmbrăţişat cu antrenorii Bellu şi Bitang, cea din urmă fiind şi mama iubitului ei. Izbaşa (22 ani) şi Andrei Bitang (24 ani) sunt împreună de aproape doi ani, dar au ţinut ascunsă relaţia lor, până în primăvara acestui an, când fiul din prima căsătorie al Marianei Bitang a aşteptat-o la aeroport pe Sandra cu un buchet uriaş de flori, după ce acesta luase aur la CE.

Contactat ieri, Andrei a declarat: „M-am bucurat foarte mult pentru Sandra, merita o medalie de aur la Olimpiadă. A muncit foarte mult pentru această competiţie, îi ţin pumnii şi pentru finala de la sol, unde sunt convins că va lua o medalie. Am stat cu sufetul la gură în faţa televizorului, jobul nu mi-a permis să plec o perioadă atât de lungă din ţară. Am vorbit la telefon, chiar dacă are un program foarte strict ne auzim aproape în fiecare zi".

Bulimar, înlocuită cu Iordache la bârnă

Gimnasta Diana Bulimar a fost înlocuită luni, pe lista oficială, în finala la bârnă, cu Larisa Iordache. Diana prinsese ultimul loc calificant în finală, în vreme ce Larisa a fost prima sub linie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite