Sfârşit de capitol pentru Tatiana şi Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatiana Navka şi Roman Kostomarov au păstrat intacte şansele Rusiei de a câştiga toate cele patru titluri olimpice la patinaj artistic, cei doi adjudecându-şi medaliile de aur în proba de

Tatiana Navka şi Roman Kostomarov au păstrat intacte şansele Rusiei de a câştiga toate cele patru titluri olimpice la patinaj artistic, cei doi adjudecându-şi medaliile de aur în proba de dans, în faţa americanilor Tanith Belbin şi Benjamin Agosto, în timp ce bronzul a revenit ucrainenilor Elena Gruşina şi Ruslan Goncearov.
Marii favoriţi ai publicului, italienii Barbara Fusar Poli şi Maurizio Margaglio, medaliaţi cu bronz la ediţia precedentă şi campioni ai lumii în 2001, au plătit tribut greşelilor comise la programul original, neputându-se clasa mai sus de locul şase.
Navka, 31 de ani, şi Kostomarov, 29 de ani, patinează împreună din 1998. Un an mai târziu, cei doi s-au despărţit, Tatiana căsătorindu-se cu antrenorul Alexandr Julin, cu care are o fetiţă de cinci ani, pe nume Saşa. În 2000, la puţin timp după ce a născut, Kostomarov a căutat-o, sugerându-i să patineze din nou împreună. Alegerea a fost inspirată, cei doi reuşind să câştige două titluri mondiale şi trei europene. "A fost visul meu de când eram copil să ajung campioană olimpică. Acum, am încheiat un capitol din viaţa mea şi voi începe altul. Am un copil şi totul va fi altfel", a declarat Tatiana Navka. Ea a completat că, în proporţie de 90 la sută, nu va participa la Campionatele Mondiale din luna martie, de la Calgary, intenţionând să se retragă cât mai curând posibil.
Vicecampionii mondiali de anul trecut, Belbin şi Agosto, au adus delegaţiei americane prima medalie olimpică la dans după o pauză de 30 de ani. Dar acest succes nu ar fi fost posibil dacă Tanith, canadiană de origine, care trăieşte la Detroit din 1998, nu ar fi primit cetăţenia americană în ultima zi a anului trecut. "Este cea mai mare performanţă a vieţii noastre. Gândindu-mă la câte obstacole a trebuit să depăşim doar pentru a putea ajunge aici, pot spune că am simţit pe umeri o presiune enormă. Este uimitor să ai medalia la gât, când noi nici măcar nu ştiam dacă vom putea concura la olimpiadă", a spus Tanith Belbin, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile pe podiumul de premiere.
Aseară a început proba individuală feminină, printre cele 29 de sportive înscrise în concurs aflându-se şi românca Roxana Luca, care va încerca să-şi îmbunătăţească performanţa obţinută la Salt Lake City, în 2002, când a fost a 23-a. Mare favorită este rusoaica Irina Slutskaia, dublă campioană mondială şi de cinci ori campioană continentală.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite