Sergiu Radu, "dublă" cu Schalke

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român al echipei Energie Cottbus, Sergiu Radu, a marcat de două ori în partida cu Schalke, însă echipa sa a pierdut clar, scor 2-4. Germanul de origine română Albert Streit a reuşit

Atacantul român al echipei Energie Cottbus, Sergiu Radu, a marcat de două ori în partida cu Schalke, însă echipa sa a pierdut clar, scor 2-4. Germanul de origine română Albert Streit a reuşit şi el două goluri, pentru Frankfurt, dar echipa sa a fost învinsă în deplasarea de la VfL Bochum (3-4). Weekend excelent pentru românii din Bundesliga, dar nu şi pentru echipele lor.
Sergiu Radu a fost omul de gol al lui Energie Cottbus în meciul de pe teren propriu cu Schalke 04. Oaspeţii au condus la două goluri diferenţă după primul sfert de oră, prin reuşitele lui Altintop (4) şi Kuranyi (15). Cottbus, cu Vlăduţ Munteanu titular, a egalat în numai trei minute prin Sergiu Radu (28 şi 31), însă a fost prea slabă pentru adversara sa de sâmbătă.
Schalke a mai marcat de două ori în a doua repriză fără să primească vreo replică şi s-a instalat pe primul loc în Bundesliga. Într-un alt derby al Germaniei, Laurenţiu Reghecampf a dat o pasă de gol pentru echipa sa, Alemannia Aachen, care a remizat cu Werder Bremen, scor 2-2.
Streit, două goluri pentru Frankfurt
Germanul de origine română Albert Streit a fost un alt protagonist al etapei jucate în weekendul trecut în Bundesliga. A marcat două goluri pentru echipa sa Eintracht Frankfurt, în minutele 1 şi 5 ale meciului cu VfL Bochum. Deşi părea că nu mai poate scăpa victoria, Eintracht a cedat după ce fundaşul Alexandr Vasoski a faultat în propriul careu, fiind eliminat. La aceeaşi fază, Bochum a primit penalty-ul transformat de Misimovici. A fost momentul crucial al meciului. Bochum a mai marcat de trei ori, în timp ce colegii lui Streit au mai avut o singură reuşită, pierzând cu 3-4.
Victor Piţurcă: Nu e suficient să dai goluri
Contactat de Adevărul, selecţionerul Victor Piţurcă a comentat evoluţiile românilor din Bundesliga. "Nu e suficient să dai goluri pentru a ajunge la naţională. La lot, primul criteriu care contează e cel valoric. Deocamdată, jucători ca Sergiu Radu, Munteanu şi Reghecampf reprezintă a cincea sau a şasea soluţie pentru posturile lor.
Pentru a fi chemat la naţională, Radu trebuie să joace mai bine decât Mutu, Marica, Buga sau Daniel Niculae. Asta nu înseamnă că nu îi urmărim şi că nu intră în vederile noastre", a declarat Piţurcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite