Serbia, ultimul obstacol spre Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină a României întâlneşte duminică, de la ora 11.00, în Sala Polivalentă din Bucureşti, reprezentativa Serbiei, în prima manşă a play-off-ului de calificare la turneul

Naţionala feminină a României întâlneşte duminică, de la ora 11.00, în Sala Polivalentă din Bucureşti, reprezentativa Serbiei, în prima manşă a play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European. Meciul va fi transmis în direct de TV Sport.
La prima vedere, tricolorele sunt mari favorite, mai ales că adversarele lor nici nu au participat la Campionatele Mondiale de anul trecut, la care fetele noastre au cucerit medaliile de argint. În realitate, diferenţa dintre cele două echipe nu este atât de mare, pentru că, de data aceasta, Serbia va alinia cea mai bună garnitură, ceea ce nu s-a întâmplat în trecut, când mai multe jucătoare care activează în străinătate au boicotat naţionala. În vederea acestui meci, lotul României a venit la Bucureşti încă de marţi, antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi avându-le la dispoziţie pe majoritatea vicecampioanelor lumii, printre care Steluţa Luca, Luminiţa Huţupan, Valentina Elisei, Roxana Gatzel, Narcisa Lecuşanu sau Ramona Maier. Lipsesc, în schimb, Simona Gogârlă, operată la umăr, şi portarul Paula Rădulescu, care a suferit o entorsă la antrenamentul de miercuri, în locul ei antrenorii intenţionând să o cheme pe Ionica Munteanu, de la Rulmentul Braşov. Echipa Serbiei este antrenată de celebra Anja Andersen, pe care federaţia de la Belgrad a numit-o în această funcţie tocmai pentru a le readuce la naţională pe Maja Savic, Bojana Popovic şi Ana Batinic, elevele sale de la Slagelse. Relaţiile dintre cei doi tehnicieni sunt tensionate, după ce, în iarnă, Andersen l-a acuzat pe Tadici că a compromis titlul mondial neselecţionând-o pe Carmen Amariei, eleva sa de la Slagelse. "S-a dovedit că a fost bine fără Amariei şi va fi bine în continuare. Pe Andersen o voi ignora şi, dacă va fi să-i răspund, o voi face pe teren, prin jocul echipei", a declarat Tadici. Cristina Vărzaru, câştigătoare a Ligii Campionilor cu Viborg, le cunoaşte bine pe adversarele care joacă în Danemarca, fiind de părere că România este superioară prin omogenitate şi forţă de joc, în timp ce sârboaicele se bazează pe individualităţi.

Intrarea publicului e liberă
Echipa României revine la Bucureşti după aproape şase ani, ultima oară când fetele au jucat în Polivalentă fiind în anul 2000, când ţara noastră a găzduit Campionatele Europene. Pentru ca sala să fie plină, federaţia a decis ca intrarea publicului să fie liberă. "În ultimul timp, lumea s-a îndrăgostit din nou de handbal. Sunt convins că vom avea o sală plină. În ceea ce priveşte şansele de calificare, cred că noi avem 60 la sută, iar Serbia - 40 la sută", ne-a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Returul va avea loc pe 3 iunie, la Kragujevac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite