Selecţionerul Armeniei a decedat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scoţianul Jan Porterfield (foto, în dreapta), care din 2006 ocupa postul de selecţioner al Armeniei, a încetat din viaţă marţi din cauza unui cancer la colon. Ca antrenor al Armeniei,

Scoţianul Jan Porterfield (foto, în dreapta), care din 2006 ocupa postul de selecţioner al Armeniei, a încetat din viaţă marţi din cauza unui cancer la colon.

Ca antrenor al Armeniei, Porterfield a reuşit câteva rezultate de prestigiu, o remiză, scor 1-1 cu Portugalia, şi o victorie cu 1-0 în faţa Poloniei, lidera grupei A din preliminariile Euro 2008. Ca tehnician, Porterfield a mai antrenat Rotterham, Sheffield United, cu care a promovat în două rânduri, iar în 1986 l-a înlocuit pe banca lui Aberdeen pe Alex Ferguson.

După Chelsea şi Reading, Porterfield a antrenat naţionalele din Zambia, Zimbabwe, Trinidad Tobago, Oman şi echipa Busan din Coreea de Sud. Ca jucător, Porterfield a fost eroul Cupei Angliei din 1973, când Sunderland, aflată în liga secundă, a trecut în finală de Leeds United, Porterfield marcând golul victoriei. (Cristian Predan)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite