"Secretomania este o aberaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arbitru Ion Crăciunescu este convins că în continuare delegările pentru partidele din Liga I se fac cu mult înainte şi sunt cunoscute de oamenii cu influenţă, restul fiind doar un

Fostul arbitru Ion Crăciunescu este convins că în continuare delegările pentru partidele din Liga I se fac cu mult înainte şi sunt cunoscute de oamenii cu influenţă, restul fiind doar un spectacol ieftin .

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a anunţat marţi că de acum înainte numele arbitrilor delegaţi în Liga I vor fi făcute publice cu doar 24 de ore înainte de respectivele partide. "Vâlcea" şi-a motivat decizia prin faptul că, astfel, "fluieraşii" vor fi protejaţi de presiunile exercitate de preşedinţii de cluburi. Reacţiile nu au întârziat.

Unul dintre cei care nu cred în această schimbare este Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internaţional. "Chiar credeţi în această chestiune? Sunt numai mutări de faţadă. Ce, credeţi că anumiţi conducători din fotbal nu vor afla? Secretomania asta este o aberaţie", ne-a spus Crăciunescu. Acesta are şi o explicaţie pentru decizia celui poreclit Costică-"Vâlcea": "Probabil, cei de la CCA au ajuns la concluzia că este corupţie în arbitraj şi astfel să facă curăţenie. Pentru că altă explicaţie nu există.

UEFA anunţă echipele cu patru zile înainte ce brigăzi au primit, în timp ce arbitrii ştiu şi mai din timp. La început, la noi au spus că vor face delegările cu două-trei săptămâni înainte, apoi cu o săptămână, iar acum s-a ajuns la 24 de ore. Mă aştept ca foarte curând să spună că vor anunţa arbitrii cu doar cinci ore înainte de meci". Fostul arbitru nu crede că astfel problemele vor fi rezolvate. "Spre exemplu, duminică este primul derby, Steaua - Rapid.

Credeţi că oamenii de la cluburi nu vor afla din timp cine-i va arbitra? Or să ştie, vă spun eu". În schimb, Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a replicat: "Calitatea unui arbitraj nu constă în numărul de zile dintre anunţarea arbitrului şi meciul respectiv. Oricum, nu ne-ar fi interesat arbitrul înainte de meci. Important este ca acesta să aibă valoare, indiferent de ziua în care numele lui va fi făcut public". "Nu ne interesează pe noi cine ne arbitrează cu Steaua sau cum este el delegat. Important este doar să o facă corect. Atât vrem", ne-a spus, laconic, şi George Copos, finanţatorul Rapidului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite