Seara lui LeBron James

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Estului a câştigat cea de-a 55-a ediţie a All Star Game, după ce a trecut, scor 122-120, de selecţionata Vestului. Victoria Estului nu ar fi fost posibilă fără evoluţia

Selecţionata Estului a câştigat cea de-a 55-a ediţie a All Star Game, după ce a trecut, scor 122-120, de selecţionata Vestului. Victoria Estului nu ar fi fost posibilă fără evoluţia extraordinară a lui LeBron James, care şi-a ajutat echipa să refacă un handicap de 21 de puncte.
Jucătorul lui Cavaliers a înscris 29 de puncte, a reuşit şase recuperări, două pase decisive şi două intercepţii în cele 23 de minute în care a evoluat. De altfel, baschetbalistul de 21 de ani a fost ales MVP-ul partidei, devenind astfel cel mai tânăr jucător care primeşte o asemenea distincţie. "Mă simt extraordinar. Dar mult mai important a fost că am reuşit să refacem acea diferenţă şi, mai mult, am reuşit să şi câştigăm. N-am vrut să ne facem de râs în faţa atâtor telespectatori", a spus LeBron James, aflat la a doua selecţie pentru All Star Game.
De partea cealaltă, cel mai bun jucător din selecţionata Vestului a fost jucătorul lui Huston Rockets, Tracy McGrady, care a înscris 36 de puncte. La final, el şi-a lăudat coechipierii pentru faptul că l-au ajutat să marcheze atât de mult, acest lucru trebuind să-i aducă şi titlul de MVP. "Asta a fost întreaga noastră strategie. Aş fi primit titlul de cel mai bun jucător dacă am fi reuşit să câştigăm partida", a declarat McGrady. Prin victoria de luni dimineaţă, selecţionata Estului s-a impus pentru a doua oară consecutiv în faţa Vestului, iar scorul general a devenit 35-20.

Curiozităţi
1. Meciul a fost televizat în 215 ţări şi nu mai puţin de 302 reporteri din alte state au fost acreditaţi pentru acest eveniment.
2. Pentru prima oară, jucătorii au purtat nişte costume inscripţionate care să le aducă aminte acestora de precedentele lor prezenţe în All Star Game. Modelul a fost oferit de NASA şi seamănă foarte mult cu costumele purtate de astronauţi.
3. Vince Carter a jucat cu un bandaj la încheietura mâinii drepte din cauză că a folosit prea multă forţă atunci când a dat dunk-uri.
4. La 21 de ani şi 51 de zile, LeBron James a devenit cel mai tânăr MVP din istoria All Star Game. Oscar Robertson a deţinut înainte această distincţie, câştigând primul din cele trei MVP-uri în anul 1961.
5. Intrarea în arenă a starurilor din selecţiona Estului s-a făcut pe "A Space Odyssey", în timp ce selecţionata Vestului a intrat în arenă în acordurile simfoniei a cincea de Beethoven.
6. Fiecare participant la All Star Game a primit câte o pereche de şlapi personalizaţi, care au fost utilizaţi pentru a merge la duş.
7. Cea mai aplaudată trupă de dans a fost "Heat Goldean Oldies", trupă formată numai din persoane care au depăşit vârsta de 50 de ani.

Laureaţii serii
MVP: LeBron James - 29 de puncte, 6 recuperări, două pase decisive, două intercepţii în 23 de minute jucate
Cel mai bun marcator: Tracy McGrady - 36 de puncte
Cel mai bun recuperator: Pau Gasol - 12 recuperări
Cel mai bun pasator: Kobe Bryant - 8 pase decisive
Cel mai folosit jucător: Dwayne Wade - a jucat 26 de minute

Piticul zburător
Regele coşurilor de sus din NBA este un debutant ce măsoară doar 1,75 m şi care se numeşte Nate Robinson. Mult mai scund decât adversarii săi, Robinson a avut totuşi nevoie de 12 încercări pentru a-l depăşi, în finală, pe jucătorul Philadelphiei 76ers, Andre Iguodala. În concursul de trei puncte, campion a devenit Dirk Nowitzki. Germanul a terminat cu 18 puncte, fiind urmat de către Arenas, cu 16 puncte, şi Allen, câştigătorul din 2001, care a obţinut doar 15 puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite