Scandalul între olteni şi moldoveni continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După partida de la Vaslui, în care gazdele au egalat Universitatea Craiova dintr-un penalty controversat, între cele două tabere a izbucnit un război violent.Patronul "juveţilor", Adrian

După partida de la Vaslui, în care gazdele au egalat Universitatea Craiova dintr-un penalty controversat, între cele două tabere a izbucnit un război violent.
Patronul "juveţilor", Adrian Mititelu, a ieşit la atac, acuzându-i violent pe tehnicianul moldovenilor şi pe centralul Marian Salomir: pe primul că este o relicvă a cooperativei, pe celălalt că a făcut jocul vasluienilor.
"Dacă vrei să-ţi aduci aminte de perioada aceea urâtă a fotbalului românesc, de blaturi, de cooperativă, cu meciuri trucate şi antrenori care erau puşi să facă acele jocuri murdare, te uiţi la Viorel Hizo. Este ultima relicvă a acelor vremuri. E tare în gură şi ţipă că noi, oltenii, avem tupeu. Într-adevăr, greşim şi noi, dar faţă de el şi alţii avem demnitate şi onoare. Fotbalul s-a moldovenizat. În Moldova s-a coagulat un rău care nu face bine fotbalului românesc. Dacă acest Marian Salomir va mai fi delegat de Gheorghe Constantin, înseamnă că este complicitate generală", a declarat Mititelu furios. şi vicepreşedintele Silvian Cristescu s-a contrat cu Hizo, după ce acesta din urmă l-a făcut pe oficialul oltean "dement". "Ne-a înjurat şi ne-a făcut sugăreţi", a acuzat Cristescu.
Faza loviturii de la 11 metri, acordată de către Salomir în minutul 91, a fost comentată şi de fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu: "Nu se dă penalty la asemenea faze. Contacte de acest fel, precum cel dintre Dorel Stoica şi Frunză sunt numeroase în careu, dar jucătorul Craiovei nu a avut nicio intenţie de a faulta, urmărea mingea. Un arbitru cu experienţă nu poate acorda penalty". La rândul lor, vasluienii i-au acuzat pe jucătorii Universităţii că au devastat vestiarul oaspeţilor, însă preşedintele executiv Ion Geolgău a negat: "Am plecat printre ultimii de la stadion, iar în vestiar nu era ruptă decât uşa de la baie. Restul distrugerilor sunt o înscenare", declaraţie care l-a înfuriat pe Porumboiu. "Credeam că Geolgău are caracter, dar m-am înşelat. Cei de la Craiova s-au comportat huliganic", a spus finanţatorul moldovenilor. De asemenea, portarul craiovean Mircea Bornescu a afirmat că, după meci, în vestiar a pătruns un oficial al gazdelor, împreună cu jandarmii, ameninţându-i pe "juveţi" cu bătaia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite