Scandal de proporţii în baschetul feminin românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Svetlana Drăguşin, cea mai valoroasă jucătoare a lotului de senioare, a fost exclusă din lot de Marc Silvert, selecţionerul francez al echipei naţionale a României, iar decizia a fost

Svetlana Drăguşin, cea mai valoroasă jucătoare a lotului de senioare, a fost exclusă din lot de Marc Silvert, selecţionerul francez al echipei naţionale a României, iar decizia a fost aprobată de preşedintele federaţiei, Carmen Brănişteanu-Tocală.

Scandalul, care izbucneşte cu mai puţin de o lună înainte de startul turneului în care România poate accede la Olimpiada de la Beijing dacă se clasează pe locul 5, are o poveste interesantă.

"Domnul Marc n-a avut nici măcar bunul-simţ să mă anunţe personal, s-a dat jos la Budapesta din autocar când ne întoarceam din Slovacia, după care a sunat-o pe Carmen Brănişteanu spunându‑i să mă dea afară din lot pentru că nu mai intru în vederile sale.

Motivaţia a fost lipsa de atitudine. N-am înţeles ce înseamnă această sintagmă. M-am pregătit cel mai bine, am fost prezentă la toate antrenamentele, chiar dacă au fost şi patru zilnice, am făcut tot ce mi s-a transmis", a spus Drăguşin (37 de ani), care are în spate 17 sezoane petrecute la lotul tricolor.

"Dacă nu mă prezentam în condiţii optime, eram prima care mă retrăgeam. Dar când nu e aşa, mă simt dezamăgită… Foarte dezamăgită. Pentru ca după 17 ani de sacrificii să fiu tratată în aşa fel", ni s-a confesat Svetlana. "Sunt mai multe fete care se vaită de comportamentul acestui antrenor cu rezultate modeste în ultima perioadă.

În loc de tactică, ne vorbeşte uneori de sportul lui favorit, golful… N-am cuvinte! Mă deranjează atitudinea lui, de lipsa de comunicare şi de gestul preşedintelui FRB, Carmen Brănişteanu, care aprobă şi tolerează un astfel de comportament.

E arogant şi ne tratează cu aroganţă! Sunt alte interese acolo, de care voi vorbi foarte curând", ne-a spus Drăguşin, care a mai adăugat că la echipa naţională condiţiile sunt sub orice critică: "N-am venit la naţională pentru bani, ci pentru că iubesc baschetul. N-am nevoie de nimic altceva, ci doar de respect. Dar nu există aşa ceva.

M-am antrenat în condiţii grele, nimeni nu ştie că n-am avut cu noi un medic în turneele pe care le‑am făcut peste hotare. Ni se putea întâmpla orice. Nu credeam vreodată că voi ieşi pe uşa din dos, dar din cauza lui Silvert şi Brănişteanu sunt într-o astfel de situaţie!".

Brănişteanu, pe post de mediatoare

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Brănişteanu, cunoaşte divergenţele ivite între Svetlana Drăguşin. "Am vorbit cu jucătoarea şi am discutat preţ de zece minute la telefon şi cu antrenorul. Se pare că problemele sunt de natură sportivă.

Voi merge mâine (n.r. - astăzi) pentru a vorbi cu antrenorul pe marginea acestui subiect. Este nevoie de jucătoare cu experienţă la lotul naţional", ne-a declarat Carmen Brănişteanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite