Scandal în EuroCup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La tragerea la sorţi pentru cupele europene la feminin, desfăşurată joi, la München, a avut loc o greşeală de proporţii a FIBA Europe, care a fost la un pas să genereze într-un

La tragerea la sorţi pentru cupele europene la feminin, desfăşurată joi, la München, a avut loc o greşeală de proporţii a FIBA Europe, care a fost la un pas să genereze într-un scandal. Pentru prima oară în istoria EuroCup Women, federaţia internaţională de specialitate a decis să mute o echipă din calificări în grupe şi invers.

Decizia afectează în mod direct şi o echipă din România. MCM Târgovişte ar fi trebuit, iniţial, să dispute o dublă manşă, cu formaţia Bnot Hasharon, vicecampioana Israelului. Dar, după încheierea tragerii la sorţi, preşedintele clubului Maccabi Bnot, Asher Peer, a contestat rezultatele.

"Este imposibil ca Ramat Hasharon, grupare care a încheiat pe trei în Israel, să evolueze în grupele EuroCup, iar noi să fim nevoiţi să trecem printr-o fază eliminatorie. Vom depune memoriu", a declarat Peer. Joi, la ora 14.30, ora României, FIBA Europe a intrat în şedinţă pentru a analiza cererea vicecampioanei Israelului şi i-a dat câştig de cauză acesteia.

Oficialii FIBA Europe şi-au cerut scuze

Preşedintele MCM Târgovişte a adăugat pentru "Adevărul": "Noi am fost înştiinţaţi, iniţial, că vom juca cu Bnot. Apoi, după câteva ore, FIBA Europe a modificat rezultatul tragerii la sorţi, cerându-şi scuze pentru greşeală.

Bnot Hasharon a fost înlocuită cu Electra Ramat Hasharon în fazele eliminatorii, în timp ce aceeaşi mutare s-a făcut şi în grupe".

Oficialii celor de la Ramat Hasharon nu au putut să facă nimic deoarece memoriul depus de vicecampioana Israelului a fost justificat, astfel că Electra este viitoarea adversară a MCM Târgovişte, iar Bnot va evolua direct în grupe, acolo unde va întâlni o altă echipă din România, Liceul Mikeş Kelemen Sf. Gheorghe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite