Săritura de aur a lui Drăgulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea finalelor de duminică, Marian Drăgulescu, liderul echipei României, era cotat cu prima şansă la victorie atât la sol, cât şi la sărituri. Până la urmă, el a câştigat o medalie

Înaintea finalelor de duminică, Marian Drăgulescu, liderul echipei României, era cotat cu prima şansă la victorie atât la sol, cât şi la sărituri. Până la urmă, el a câştigat o medalie de aur şi una de argint, ridicând la 12 numărul trofeelor cucerite de-a lungul carierei la Europene, dintre care şapte sunt din cel mai preţios metal.
Campion en titre la sol, titlu obţinut anul trecut, la Debrecen, Drăgulescu nu a mai repetat în finală evoluţia excelentă din calificări, fiind nevoit să se mulţumească cu medalia de argint. El a obţinut 15,525 puncte, fiind precedat de rusul Anton Goloţuţkov, cu 15,600 puncte. Cel de-al doilea român prezent în această finală, Răzvan şelariu, a ocupat locul patru, cu 15,375 puncte, pierzând bronzul pentru o zecime de punct, în favoarea cehului Martin Konecny. Marian Drăgulescu s-a revanşat, în schimb, la sărituri, unde a luat aurul, cu nota 16,587. Argintul a revenit tot unui român, Alin Jivan, notat cu 16,387, care a confirmat astfel medalia de bronz obţinută la Mondialele de anul trecut.
"Îmi pare rău că am pierdut titlul la sol, dar locul doi este mai bun decât nimic. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am făcut câteva greşeli şi am pierdut primul loc. Nu m-am simţit prea bine noaptea trecută. Cred că sunt încă printre cei mai buni şi am şanse să câştig din nou în viitor", a declarat Marian. Concluzia despre comportarea sportivilor români la Volos, unde au ocupat locul secund în clasamentul pe naţiuni, în urma Rusiei, a fost trasă de preşedintele federaţiei, Adrian Stoica: "S-a terminat cu bine. Sunt mulţumit, chiar dacă puteam obţine mai mult la sol. Marian a clacat, oboseala şi-a spus cuvântul după concursul pe echipe, dar şi-a luat revanşa la sărituri, unde era favorit. Băieţii au avut un concurs greu, dar nu se întorc acasă cu mâna goală".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite