Şarapova şi LeBron promovează ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea rusă de tenis, Maria Şarapova, şi baschetbalistul american LeBron James de la Cleveland Cavaliers au participat marţi, la New York, la o campanie a Programului Naţiunilor Unite

Jucătoarea rusă de tenis, Maria Şarapova, şi baschetbalistul american LeBron James de la Cleveland Cavaliers au participat marţi, la New York, la o campanie a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Şarapova este ambasador ONU din data de 14 februarie anul acesta, când a donat 100.000 de dolari pentru programele de refacere după accidentul nuclear de la Cernobîl.

Pe lângă LeBron James, un alt baschetbalist implicat în acţiunile PNUD este şi Dikembe Mutombo, jucătorul lui Houston Rockets. Alte figuri importante din lumea sportului care reprezintă organizaţia mondială sunt jucătorul lui AC Milan, Ronaldo, atacantul lui Chelsea, Didier Drogba, dar şi fostul star francez Zinedine Zidane. Programul ONU pentru Dezvoltare a apărut în 1965 ca o asociere între Programul de Asistenţă Tehnică şi Fondul Special al ONU. În 1971, cele două organizaţii au căpătat denumirea actuală, cu sediul la New York şi filiale în 166 de ţări. (Cristian Predan)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite