Săracii conduc în grupa bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţia de lider pe care Steaua o ocupă în grupa E a Ligii e cu atât mai impresionantă, cu cât echipele clasate în urma sa se află la o distanţă imensă din punct de vedere financiar.

Poziţia de lider pe care Steaua o ocupă în grupa E a Ligii e cu atât mai impresionantă, cu cât echipele clasate în urma sa se află la o distanţă imensă din punct de vedere financiar.
Beneficiară a celui mai mare buget din România, aproximativ 10 milioane de euro, Steaua are la dispoziţie de patru ori mai puţini bani decât Dinamo Kiev. Vicecampioana Ucrainei este finanţată de unul dintre bogaţii Europei de Est, Igor Surkis, care are o avere de trei miliarde de euro. O treaptă mai sus se află Olympique Lyon, liderul incontestabil al Franţei, susţinut în acest an de un buget de 100 milioane de euro. Campioana Hexagonului trece prin cea mai bună perioadă din istorie şi ştie să scoată bani din asta.
Anul trecut a vândut cel mai scump jucător din istoria Africii, ganezul Michael Essien. L-a dat la Chelsea, pentru 28 milioane de euro, plus portughezul Tiago. Echipa a mers la fel de bine şi sezonul trecut, ba a mai produs încă o vedetă, Mahamadou Diarra, vândută la Real Madrid în această vară cu 28 milioane de euro. Astfel, Lyon şi-a permis să cumpere ce a vrut din prima ligă franceză şi a cheltuit peste 20 milioane de euro pe doar trei jucători, Kallstrom, Toulalan şi Alou Diarra. Însă orice comparaţie devine ridicolă atunci când vine vorba de Real Madrid.
Cel mai bogat club din lume şi-a stabilit pentru acest sezon un buget de 320 milioane de euro, adică de 32 de ori mai mare decât cel al Stelei! Clubul nu e susţinut de un patron, dar a reuşit să profite de imensul său succes şi de tradiţia sa pentru a se impune ca un brand extrem de vandabil în toată lumea. Banii, care vin din imagine, comercializarea materialelor publicitare, bilete şi abonamente sau premii din Liga Campionilor, au oferit madrilenilor un lux pe care puţine cluburi şi-l permit: Real nu vinde niciodată jucători, decât dacă nu mai are nevoie de ei. În schimb, cheltuieşte cât e nevoie pentru a face performanţă.
Anul acesta, aproape 70 milioane de euro au ieşit din vistieria clubului pentru achiziţiile lui Cannavaro, Emerson, Diarra şi Van Nistelrooy. Spre comparaţie, Steaua a încasat în acest an 3,3 milioane de euro din transferul lui Ogăraru la Ajax, iar cea mai scumpă achiziţie, Ovidiu Petre, a fost adusă de la Poli Timişoara pentru 1,1 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite