"Sansele ca Mutu sa-si mai revina sunt extrem de reduse"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mutu are sanse reduse sa-si revina in cazul in care va fi sanctionat si sa renunte la consumul de droguri, sunt de parere specialistii. "Persoanele care folosesc substante psihoactive ilicite,

Adrian Mutu are sanse reduse sa-si revina in cazul in care va fi sanctionat si sa renunte la consumul de droguri, sunt de parere specialistii. "Persoanele care folosesc substante psihoactive ilicite, cum este cocaina, sufera de o tulburare afectiva, cum ar fi depresia sau de lipsa de control in a stopa consumul drogurilor. In literatura de specialitate se vorbeste si despre efectele acestor substante asupra eului si se ajunge la o deformare a acestuia, accelerand nevoia consumului pentru a face fata durerilor, necazurilor, deceptiilor sau stresului. La tineri, consumul de drog apare pe un fond de vulnerabilitate", explica dr. Hanibal Dumitrascu, lector universitar la Facultatea de Sociologie. In literatura de specialitate, profilul psihologic al lui Mutu se incadreaza perfect in tiparul celor cu personalitati extrem de fragile, narcisisti si care simt nevoia sa epateze. Achizitiile in valoare de sute de mii de euro ale fotbalistului nu fac decat sa confirme acest lucru. "Personalitatea lui Mutu este de tip "borderline", adica un amestec de normal si patologic. Daca o astfel de persoana ar fi supusa unui test de inteligenta, rezultatul ar fi ca la un om obisnuit, insa un test afectiv-emotional si comportamental ar avea rezultate anormale. La personalitatile de acest gen, granita dintre normal si patologic este foarte subtire. Sansa ca o astfel de persoana sa-si revina este ca persoanele care il inconjoara sa o influenteze in mod pozitiv. Altfel, sansele de revenire sunt extrem de reduse", a explicat dr. Dumitrascu. Psihologul este de parere ca Mutu nu a stiut sa-si gestioneze succesul venit peste noapte, nu a reusit sa se adapteze, iar aceste schimbari bruste l-au impins la consum. "Ca situatie personala, Mutu este un exemplu foarte interesant. Sanctiunile care urmeaza sa i se aplice ii vor ingreuna si mai mult situatia din cauza lipsei de control comportamental. Bruma de valori cu care el a plecat din Romania s-a pierdut in momentul in care a ajuns intr-unul dintre cele mai cosmopolite orase din Europa. In aceasta lume, a intrat in vertijul lucrurilor ilicite care tenteaza", a concluzionat dr. Hanibal Dumitrascu.
Gica Popescu: "Mutu e dezamagit de decizia clubului Chelsea"
Agentul FIFA Gheorghe Popescu a declarat, ieri, ca fotbalistul Adrian Mutu "a fost dezamagit" in momentul in care a aflat ca gruparea Chelsea i-a reziliat contractul. "Adrian se astepta sa fie sustinut de Chelsea, asa cum a procedat Manchester United in cazul lui Rio Ferdinand. Nu s-a intamplat asa si a fost dezamagit cand a aflat decizia. Este o lipsa de fair-play, dar asta este viata, mergem inainte cu el", a declarat impresarul jucatorului. Popescu considera ca decizia luata de conducerea clubului Chelsea ar putea influenta verdictul Federatiei Engleze de Fotbal (FA). "Atat noi, cat si Adi ne temem ca hotararea luata de club sa nu influenteze decizia federatiei", a mai spus impresarul jucatorului. Intrebat daca Mutu lua cocaina de mai mult timp din cauza esecului mariajului sau si din cauza faptului ca a pierdut locul de titular la echipa de pe Stamford Bridge, impresarul fotbalistului a spus: "Adi nu a spus niciodata ca a luat cocaina. Nici in fata presei, nici in fata membrilor federatiei. Substanta va ramane secreta", a mai spus Popescu. Gheorghe Popescu a declarat ca Mutu nu va mai fi platit de clubul englez din momentul in care intra in vigoare decizia de reziliere a contractului.
Abramovici a fost de acord cu rezilierea contractului romanului
Cotidianul "The Sun" informeaza ca patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, sustine decizia conducerii gruparii engleze de a rezilia contractul atacantului roman Adrian Mutu. Sursa citata precizeaza ca, in acest moment, Mutu este jucator liber si orice echipa va dori sa-l achizitioneze nu va plati nimic clubului Chelsea. Duminica, "Sunday Mirror" anuntase ca Roman Abramovici nu doreste sa renunte la Mutu, deoarece atacantul roman este idolul fiului sau, Arkady. "Mutu are aliati la Chelsea in persoana lui Abramovici si a fiului sau Arkady, in varsta de 11 ani, care poarta tricoul cu numarul 7 cu numele romanului", scrie sursa citata.
Zenga il apara pe Mutu
Antrenorul italian al Stelei, Walter Zenga, a luat apararea internationalului roman Adrian Mutu, despre care crede ca a fost prea aspru criticat de presa din Romania. "De zece zile se tot spune ca Mutu este cel mai prost om din lume, iar cu zece zile inainte de scandal, toata lumea zicea ca este cel mai bun fotbalist din tara. Eu zic ca trebuie sa fim alaturi de el, pentru ca a facut multe lucruri bune pentru fotbalul romanesc. Cine nu greseste in viata asta?", a spus italianul, care crede ca gruparea engleza Chelsea Londra nu a fost corecta cand a reziliat contractul atacantului roman. In Italia s-a intamplat ceva foarte grav, un antrenor s-a batut pe teren si a primit trei ani de suspendare, din care, ulterior au ramas doi, si clubul nu i-a reziliat contractul". Italianul crede ca tineretea ii permite lui Mutu sa revina in fotbalul mare. Va fi foarte greu sa revina, dar Mutu e inca tanar, nu are 30 sau 35 de ani, asa ca totul e posibil. In Italia, un jucator din Serie C a stat suspendat trei ani, si acum joaca destul de bine", a spus tehnicianul Stelei.
Razvan Lucescu:
"Mutu nu-si va incheia cariera, chiar daca va fi suspendat doi ani"
Tehnicianul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat, vineri, ca Adrian Mutu nu-si va incheia cariera sportiva, chiar daca va fi suspendat doi ani de Federatia Engleza de Fotbal (FA), dupa ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. "Cariera lui Mutu nu este incheiata, dar ramane de vazut daca va avea forta de a depasi acest moment. Este elocvent exemplul lui Ronaldo, care a suferit doua accidentari extrem de grave, a fost operat, dar a revenit pe gazon. Este mult mai dificil pentru un jucator sa revina in activitatea competitionala dupa o serie de interventii chirurgicale. Mutu nu a fost accidentat, deci din punct de vedere fizic este apt si are stiinta jocului", a declarat Razvan Lucescu.
"The Sun": "Mutu a jucat drogat cu cocaina pentru Chelsea"
Publicatia "The Sun" informeaza ca Adrian Mutu a jucat drogat cu cocaina pentru Chelsea, dupa ce fotbalistul roman a recunoscut ca a devenit dependent de droguri in acest an. "Mutu a marturisit unor oficiali din fotbalul englez ca este un consumator regulat de cocaina si ca este dependent din acest an. Expertii spun ca acest lucru inseamna ca drogul a fost in corpul sau si in timp ce juca unele meciuri, inclusiv in ultima partida disputata de Mutu in Premiership cu Aston Villa, pe 11 septembrie", se arata in "The Sun", intr-un articol intitulat "Mutu a jucat drogat cu cocaina pentru Chelsea". "The Sun" sustine ca, potrivit unor surse, oficialii de la Chelsea au solicitat un test antidoping, ca urmare a comportamentului ciudat al atacantului roman. "Dupa ce testul a iesit pozitiv, Mutu si-a recunoscut dependenta in fata FA si a Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti (PFA). Romanul a marturisit ca a luat cocaina dupa ce a avut depresii in urma esecului mariajului sau, a accidentarilor si a faptului ca nu este titular", noteaza "The Sun". Potrivit sursei citate, Mutu a fost indrumat spre un centru de recuperare condus de fostul jucator al echipei Arsenal, Tony Adams, care a avut probleme cu alcoolul. "The Sun" sustin ca Chelsea a avut de ales intre a-l suspenda si a-l ajuta sa-si revina sau a-l da afara. "Chelsea a decis sa-l dea afara pentru a lua o pozitie publica impotriva drogurilor. Mutu a costat 15,8 milioane de lire sterline anul trecut, iar acum este cotat la 11 milioane de lire sterline. Gruparea de pe Stamford Bridge considera ca principiile morale sunt mai importante decat banii", se arata in "The Sun". Potrivit "The Sun", rezilierea contractului lui Mutu va reprezenta un adevarat "soc" pentru alti jucatori platiti bine despre care se banuieste ca ar fi dependenti de cocaina. "Aceasta este cea mai dura actiune care a fost luata vreodata impotriva unui jucator ce a folosit droguri. Chelsea nu doreste, cu siguranta, sa fie asociata cu un prost care trage cocaina pe nas si care a dus numele clubului in mocirla. Este clar ca el a facut mai mult decat sa experimenteze si chiar a admis ca aceasta ar putea sa-l fi afectat in timpul meciurilor. Acum o sa fie norocos daca va juca intr-o echipa de carciuma. El a avut lumea la picioare, iar caderea sa este o lectie pentru fiecare vedeta care s-a gandit vreodata sa foloseasca droguri", sustine sursa citata.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite