"Sâmbăta Mare" în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pentru locul doi este foarte interesantă. CFR Cluj, Steaua, Rapid şi Gloria joacă azi partide care decid viitorul lor în cupele europene Cu nouă etape înainte de final, lupta

Lupta pentru locul doi este foarte interesantă. CFR Cluj, Steaua, Rapid şi Gloria joacă azi partide care decid viitorul lor în cupele europene

Cu nouă etape înainte de final, lupta pentru locul doi, care asigură prezenţa în Liga Campionilor, pare mai strânsă ca oricând şi, din această cauză, jocurile de astăzi au căpătat o importanţă deosebită. Chiar dacă au cinci puncte în faţa Stelei şi Rapidului, clujenii nu au voie să piardă cele trei puse în joc, pentru că urmează să primească vizita celor două contracandidate. În schimb, o înfrângere a steliştilor la Bistriţa, coroborată cu un succes al clujenilor, poate arunca trupa lui Olăroiu în afara Ligii Campionilor. De altfel, acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu Rapid, care are o deplasare grea la Constanţa.

CFR Cluj - UT Arad

Cu un avans de cinci puncte în faţa celor de la Steaua şi Rapid, clujenii nu-şi permit paşi greşiţi în meciul cu UTA, mai ales că peste două etape vor primi vizita trupei pregătite de Cosmin Olăroiu.

Tocmai de aceea, Bergodi le-a cerut jucătorilor să nu se relaxeze în acest meci, chiar dacă întâlnesc un adversar mai slab. "UTA este o formaţie puternică, a făcut partide bune cu echipele puternice din campionat, este avidă de puncte şi cred că ne va pune mari probleme. Am vorbit cu băieţii şi le-am cerut să nu fie relaxaţi la acest joc, însă eu mă tem de acest lucru, pentru că venim după o serie de rezultate pozitive", a spus antrenorul italian. De partea cealaltă, arădenii au mare nevoie de cel puţin un egal, mai ales că se află la doar cinci puncte de ultimul loc care retrogradează. "CFR Cluj e o formaţie bună, dar noi suntem într-o situaţie grea, gluma s-a îngroşat şi trebuie să scoatem câte ceva din fiecare meci. Indiferent că jucăm cu formaţii care luptă pentru Champions League ori cu cele aflate în lupta pentru retrogradare, trebuie să luăm puncte", a declarat Marius Lăcătuş, a cărui formaţie nu a mai câştigat de opt etape, timp în care a marcat un singur gol.

Gloria - Steaua

Cel mai interesant meci al etapei se va juca la Bistriţa, unde ocupanta locului cinci primeşte vizita steliştilor, aflaţi pe locul trei. În cazul în care gazdele câştigă, se apropie la numai un punct de "roş-albaştri", dar dacă Elton&Co. înving, atunci Gloria lui Sabău va avea şanse reduse de a mai prinde locul doi. "Obiectivul nostru este să luăm un punct în meciul cu Steaua, pentru că întâlnim o echipă foarte puternică. Nu cred că putem spera la o cupă europeană, eu ştiu posibilităţile echipei, sunt realist. Dar sunt foarte mulţumit de prestaţia băieţilor din acest sezon şi sunt de părere că Sabău este cel mai bun antrenor al Gloriei de după Revoluţie", a declarat preşedintele bistriţenilor, Jean Pădureanu, care s-a arătat încântat de posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să asiste la această partidă. "Oficial n-am fost anunţaţi, dar se pare că sunt şanse mari să vină Băsescu la această partidă", a adăugat Tata Jean.

Pentru acest meci au fost mobilizaţi peste 150 de jandarmi, iar o parte din aceştia îi vor aştepta pe suporterii stelişti chiar în gară şi îi vor însoţi prin tot oraşul până la începerea jocului.

Faru l-Rapid

Într-una dintre cele mai dificile deplasări din acest sezon, la Constanţa, Răzvan Lucescu va trebui să se descurce fără ajutorul a cinci jucători foarte importanţi: Dani Coman, Ionel Ganea, Ionuţ Mazilu şi Costin Lazăr - accidentaţi, dar şi Cristian Săpunaru, suspendat. În aceste condiţii, în poartă va intra Edel, iar tridentul ofensiv va fi format din Mugurel Buga, Viorel Moldovan şi Ianis Zicu, ultimul reluând recent antrenamentele după o săptămână de pauză din cauza unei varicele. Partida dintre Farul şi Rapid este considerată de către gazde ca fiind una de risc ridicat, astfel că nu mai puţin de 400 de jandarmi vor asigura ordinea.

"Estimez că vor fi în tribune cam 10.000 de spectatori şi, după ultimele evenimente care au avut loc pe alte stadioane, ne vom lua toate măsurile pentru a asigura buna desfăşurare a jocului. Vor fi detaşaţi 400 de jandarmi pentru această partidă şi sperăm să nu avem parte de evenimente neplăcute. Vă promit că, dacă voi vedea pe cineva cu o torţă pe stadion, mă voi duce personal la magazin să cumpăr una şi mă duc şi i-o aprind respectivului pe covorul din sufrageria lui", a afirmat preşedintele executiv al Farului Constanţa, Florentin Chiforeanu.

De ce să-l iert pe Meme Stoica după tot scandalul care l-a făcut anul trecut, la Bistriţa? Ce, eu sunt popă?
Jean Pădureanu
preşedinte Gloria Bistriţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite