Salvaţi pe final de Hănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa României a învins cu 3-2 echipa Japoniei în barajul de rămânere în grupa mondială la capătul unor partide dramatice După primele două zile, Japonia conducea România cu

Reprezentativa României a învins cu 3-2 echipa Japoniei în barajul de rămânere în grupa mondială la capătul unor partide dramatice

După primele două zile, Japonia conducea România cu 2-1 şi gluma începea să se îngroaşe pentru noi, Pavel şi compania văzându-se în ipostaza de a pierde în faţa unui adversar mult mai slab. În ultima zi, tricolorii au dat însă dovadă de o putere de luptă fantastică şi au întors rezultatul.

Primul care a deschis balul a fost Andrei Pavel, care ne-a adus de la agonie la extaz. După primele două seturi pierdute la tie-break, Cneazul a revenit extraordinar în disputa cu Suzuki şi le-a câştigat la pas pe următoarele trei, aducând din nou egalitatea între cele două reprezentative.

Punctul decisiv i-a aparţinut însă lui Victor Hănescu, care a avut de tras cu ambiţiosul Go Soeda. Hane a început în forţă meciul şi s-a impus fără drept de apel în primul set, cu 6-3.

Niponii au ratat o mare performanţă

Adversarul său a revenit însă în setul următor şi a izbutit să şi-l adjudece după ce a izbutit să facă break pe serviciul jucătorului nostru. Hănescu s-a concentrat însă impecabil în următoarele două acte şi a fructificat cu sânge rece oportunităţile ce i s-au ivit.

Au fost două succese simetrice în time-break, în ultimele două seturi, şi astfel România izbuteşte să se menţină în Grupa Mondială, în timp ce japonezii ratează o revenire în elita tenisului mondial după o aşteptare de 22 de ani!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite