Salvat de Goe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hagi a debutat cu dreptul ca antrenor al Stelei în Liga Campionilor, după victoria de aseară din Polonia contra celor de la Zaglebie Lubin, scor 0-1, prin reuşita lui Goian În faţa a doar

Hagi a debutat cu dreptul ca antrenor al Stelei în Liga Campionilor, după victoria de aseară din Polonia contra celor de la Zaglebie Lubin, scor 0-1, prin reuşita lui Goian

În faţa a doar 8.000 de spectatori polonezi care nu au reuşit să pună presiune pe echipa română, Steaua a jucat inteligent, a dovedit atenţie în apărare şi ştiinţa jocului şi s-a impus la pas. Zaglebie a apărut ca o echipă limitată, care nu a reuşit să pună în real pericol poarta lui Cernea decât spre final, când a avut o bară.

Elevii lui Hagi au pus stăpânire încă de la început pe joc, a dominat teritorial, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii foarte clare la poarta poloneză. Cele mai periculoase faze ale roş-albaştrilor din prima repriză i-au avut ca autori pe Mirel Rădoi, care a şutat de la distanţă, şi pe Adrian Neaga, cel care şi-a încercat şansa cu o execuţie din unghi.

Polonezii, care au avut o primă de echipă de 130.000 de euro în caz de victorie, nu au arătat mare lucru în prima repriză, dar jucătorii gazdelor au dovedit atenţie în joc şi forţă la duelurile unu la unu. Repriza a doua a găsit Steaua în aceeaşi distribuţie şi mult mai insistentă în atac. Omul care a adus liniştea în tabăra stelistă a fost fundaşul central Dorin Goian, poreclit de prieteni "Goe", care "a urcat" în careul advers la un corner şi a trimis mingea în plasă cu o puternică lovitură de cap.

După gol, echipa lui Gheorghe Hagi a lăsat iniţiativa polonezilor, mulţumindu-se să pândească ocaziile de a porni pe contraatac. Roş-albaştrii au avut o şansă mare de a majora diferenţa în minutul 74, dar Neaga, după ce a interceptat excelent o minge în apropierea careului mic polonez, a pasat total greşit către Dică. Tot o lovitură de colţ putea fi fatală Stelei, dar Cernea a reţinut o lovitură de cap a lui Lobodzinski.

Steaua a terminat partida reuşind să apere fragilul avantaj graţie atenţiei fundaşilor şi a barei transversale care l-a salvat pe Cernea la o lovitură de cap a lui Nunes în ultimele secvenţe ale meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite