"Salomir şi Colţescu, lăsaţi-vă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu, preşedintele FRF, i-a ameninţat pe cei doi arbitri că-i va da afară dacă nu-şi vor revizui atitudinea. Mesajul îi ţinteşte şi pe ceilalţi "fluieraşi" Pentru prima

Mircea Sandu, preşedintele FRF, i-a ameninţat pe cei doi arbitri că-i va da afară dacă nu-şi vor revizui atitudinea. Mesajul îi ţinteşte şi pe ceilalţi "fluieraşi"

Pentru prima dată în ultima vreme, conducerea FRF, în frunte cu Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu, a dezavuat activitatea arbitrilor români. "Naşul" a ameninţat cu demiteri, a spus că în acest fenomen sunt "nepotisme" şi a promis că în şase luni va face curăţenie generală.

Mai întâi, Sandu nu a fost mulţumit de lista cu arbitri. "Sunt unii de 40, 42 şi 43 de ani care ar trebui să ne lase. La fel la asistenţi. Avem doar vreo doi-trei sub 29 de ani. Sunt nepotisme în continuare în arbitraj. O să propun refacerea listei. Costică Vâlcea (n.r. - preşedintele CCA) şi Vasile Avram nu aveau ce căuta acolo", a tunat Sandu. Lupescu a spus că, de acum înainte, arbitrii care vor greşi vor fi eliminaţi: "Nu vom mai tolera greşelile. Arbitrii nu vor mai fi retrogradaţi, ci le vom spune direct <> . Sunt dispus să renunţ şi la unii arbitri de pe lista FIFA". Din cei şapte arbitri de pe lista FIFA, Alexandru Tudor şi Marian Salomir au comis greşeli grave în sezonul trecut. Schimbarea radicală de atitudine a lui Mircea Sandu este influenţată de noua poziţie pe care şeful FRF o ocupă în Comitetul Executiv al UEFA. Pentru un plus de credibilitate pe plan extern, "Naşul" a decis să nu mai tolereze niciun fel de dezordine în propria ogradă, mai ales în cazul arbitrajului, "fluieraşii" români nemaifiind agreaţi de forul european.

Salomir şi Colţescu, pe lista neagră

"Naşul" i-a pus la zid pe Marian Salomir şi Sebastian Colţescu, care, la finalul sezonului, s-au aflat totuşi printre cei mai buni arbitri, în diverse anchete.

"Îi atrag atenţia lui Colţescu că în ultima vreme nu s-a comportat cum trebuie şi, dacă va continua aşa, ar fi mai bine să ne lase", a precizat Sandu, care este de părere că ar trebui să i se dea o şansă tânărului arbitru Radu Petrescu. Şefii FRF au fost deranjaţi, se pare, de prezenţa în prima grupă valorică a lui Marius Avram, fiul fostului arbitru Vasile Avram, în prezent membru al CCA.

În plus, din prima grupă valorică mai fac parte Serea, Martiş, Lajos, Lucian Dan sau Berbecaru, care au primit suspendări îndelungate în sezonul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite