Salariu-record pentru Hamilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul câştigă acum 400.000 de lire sterline anual, dar McLaren este gata să-i ofere 150 milioane de lire sterline pentru următorii cinci ani Lewis Hamilton, în vârstă de 22 de

Britanicul câştigă acum 400.000 de lire sterline anual, dar McLaren este gata să-i ofere 150 milioane de lire sterline pentru următorii cinci ani

Lewis Hamilton, în vârstă de 22 de ani, se află la numai o cursă distanţă de a câştiga titlul şi va deveni primul pilot din istorie ce reuşeşte o astfel de performanţă la debutul în Formula 1. Britanicul îşi poate asigura titlul în China dacă termină înaintea lui Fernando Alonso sau imediat în spatele acestuia. "Încă nu petrec", a spus pilotul de culoare după victoria din MP al Japoniei.

Succesul din acest an îi poate aduce lui Hamilton şi o mărire substanţială a salariului. În momentul de faţă, el primeşte 400.000 de lire sterline din contract şi va mai încasa un bonus de 600.000 de lire sterline pentru titlul mondial.

Lucrurile se vor schimba substanţial în sezonul următor deoarece McLaren i-a pregătit britanicului un contract de 150 milioane de lire sterline pe cinci ani, devenind cel mai bine plătit pilot din toate timpurile. În plus, contractele publicitare vin pe bandă rulantă, iar experţii cred că, pe termen lung, Hamilton va încasa mai mult decât Tiger Woods sau David Beckham.

De şapte ori campion mondial, Michael Schumacher a câştigat în carieră 500 milioane de lire sterline. Dar veniturile lui Hamilton ar putea să fie şi mai mari deoarece va fi primul pilot de culoare campion mondial. "Este posibil ca Hamilton să devină primul miliardar din sportul britanic. Atuurile lui? Este pilot de culoare, este plăcut şi este ponderat", a declarat un expert britanic în contracte de sponsorizare, Nigel Currie.

Alonso şi-a luat gândul de la titlu

Actualul campion mondial, Fernando Alonso, s-a împăcat cu gândul că a pierdut titlul mondial. "Am nevoie de un miracol. O să lupt în continuare, dar dacă nu abandonează Hamilton va fi foarte greu să recuperez şase puncte pe cursă. Ar însemna să câştig următoarele două curse, iar el să termine pe locul cinci sau şase", a menţionat şi spaniolul.

>> Mă gândesc la faptul că pot deveni campion mondial, dar trebuie să mă concentrez asupra următorului Mare Premiu. Sper să termin următoarea cursă şi, mai mult, sper să am şansa să mă impun.

Lewis Hamilton

Clasament piloţi

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 107 p
2. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) 95 p
3. Kimi Raikkonen (Ferrari) 90 p
4. Felipe Massa (Ferrari) 80 p
5. Nick Heidfeld (BMW) 56 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite