Salariu de mizerie pentru Diana Mocanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dubla campioană olimpică s-a simţit umilită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care i-a oferit o remuneraţie de 1.200 de lei Acum opt ani făcea senzaţie în torida capitală

Dubla campioană olimpică s-a simţit umilită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care i-a oferit o remuneraţie de 1.200 de lei

Acum opt ani făcea senzaţie în torida capitală australiană, unde reuşea să obţină două titluri olimpice. Timpul s-a scurs, iar eroina de ieri a căzut în anonimat.

Înotătoarea din Brăila a ieşit la rampă într-un moment în care nu se mai afla în lumina reflectoarelor. Dubla campioană olimpică a lansat o tiradă la adresa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, for care, în viziunea ei, nu e ezitat s-o umilească.

Diana Mocanu a explicat şi de ce a preferat să se retragă, făra tam tam, în oraşul natal: "Am fost ignorată de autorităţi, cât despre COSR..." O frază care spune totul. Sau aproape totul. Dar continuarea pare desprinsă dintr-o altă dimensiune.

"Mi-e şi jenă să vorbesc. Mi-au oferit un post de instructor cu un salariu de 12 milioane de lei vechi. M-am simţit jignită de propunere. Cu aceşti bani nu puteam trăi ţinând cont că ar fi trebuit uneori să fac şi naveta între Brăila şi Bucureşti", mărturiseşte Diana.

Iniţiează copiii în nataţie

Retrasă şi cât se poate de discretă, fosta campioană îşi vede de ale ei în oraşul de pe malul Dunări. Evident, nu a uitat de pasiunea ei, înotul. În prezent, ea este instructor de nataţie şi se ocupă cu iniţierea copiilor în acest domeniu.

"Îi învăţ pe cei mici să înoate în speranţa că măcar unul dintre ei îmi va călca cândva pe urme. Deocamdată nu am găsit acel copil minune, dar oricum îmi place ceea ce fac", susţine Mocanu. Diana Mocanu este cât se poate de rezervată atunci când vorbeşte despre şansele pe care le au înotătorii români la o medalie olimpică.

Mizează pe Camelia Potec

Ea le ţine pumnii strânşi colegilor săi, chiar dacă nu se lansează în pronosticuri. Explicabil, ţinând cont că nu doreşte să dea naştere unor interpretări. "Prefer să nu comentez, pentru că nu mai sunt la curent cu metodele lor de lucru, cu timpii şi cu forma lor de moment. Le urez însă baftă şi sper ca măcar Camelia să ia o medalie de aur. Ar fi excelent, pentru ea şi pentru România", afirmă fosta campioană.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite