S-a retras numărul 9 la Atlassib Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni, niciodată nu va mai juca cu numărul 9 la CSU Atlassib Sibiu. El a aparţinut şi va aparţine pentru totdeauna de acum încolo lui Elemer Tordai, după ce în pauza meciului de playoff CSU

Nimeni, niciodată nu va mai juca cu numărul 9 la CSU Atlassib Sibiu. El a aparţinut şi va aparţine pentru totdeauna de acum încolo lui Elemer Tordai, după ce în pauza meciului de playoff CSU Sibiu-U Mobitelco Cluj, organizaţia de pe malul Cibinului a ţinut o ceremonie de retragere a tricoului cu numărul 9. Legendarul jucător al Sibiului, care astăzi ar fi împlinit 37 de ani, a plecat mult prea devreme dintre noi, răpus anul trecut, după o lungă suferinţă, de un cancer devastator.

Deşi s-a născut şi a început baschetul la Mediaş, Toci, aşa cum îi spunea toată lumea, a cunoscut gloria la Sibiu, echipă cu care cucerit două titluri de campion, în 1995 şi 1999. Fost component de bază al echipei naţionale, Tordai a făcut parte din naţionala de juniori care în 1991 obţinea la Edmonton cea mai bună performanţă a baschetului românesc, locul 5 la campionatele mondiale. "Tordai a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat Mediaşul. A fost o pierdere imensă pentru baschetul românesc şi un moment foarte greu pentru mine, pentru că am fost alături de el din momentul în care a pus mâna pe mingea de baschet, iar apoi i-am fost antrenor şi la loturile naţionale", a spus Octavian Şerban, director tehnic Gaz Metan Mediaş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite