S-a întors Juventus!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa care a dominat fotbalul italian în ultimul deceniu a revenit în Serie A, după ce şi-a petrecut sezonul trecut în a doua divizie, din cauza scandalului meciurilor trucate Sezonul

Echipa care a dominat fotbalul italian în ultimul deceniu a revenit în Serie A, după ce şi-a petrecut sezonul trecut în a doua divizie, din cauza scandalului meciurilor trucate

Sezonul 2007-2008 al Serie A, care începe în acest weekend, va fi unul al revenirilor, odată cu promovarea a două dintre cele mai iubite echipe ale Italiei, Juventus şi Napoli. Favorite la titlu rămân rivalele din Milano: Inter şi AC Milan. Fiorentina, cu Mutu în postura de lider, va trebui să lupte cu AS Roma şi Lazio pentru un loc de Liga Campionilor. Competiţia va fi transmisă în direct în România de Boom TV.

Un an de zile a trebuit să îndure Juventus, echipa care deţine recordul de titluri în Serie A (27), "derby-uri" cu Albinoleffe, Frosinone sau Spezia, în exilul său în a doua divizie a Italiei, ca urmare a scandalului "Calciopoli". Echipa antrenată acum de Claudio Ranieri a revenit într-o primă divizie dominată de Inter Milano, campioană detaşată a ultimei stagiuni, şi de AC Milan, câştigătoare a Ligii Campionilor.

Favorită la titlu de fiecare dată înainte de scandalul care a zguduit fotbalul italian în 2006, Juventus se află acum într-o postură inedită. E cotată cu şansa a treia la titlu şi trebuie să o ia de la capăt cu o echipă drastic schimbată.

Inter - Milan, marele derby

În timp ce Juve va trebui să se reobişnuiască cu gustul primei ligi, specialiştii văd pe Inter şi AC Milan drept principalele forţe ale campionatului, deşi cele două rivale nu au făcut transferuri spectaculoase în această vară. Chivu e principala noutate a celor de la Inter, în timp ce Milanul lui Berlusconi merge pe mâna brazilienilor.

A cheltuit peste 20 milioane de euro pe tânărul Alexandre Pato, însă acesta va putea debuta de-abia în returul campionatului, când va avea 18 ani, în Italia nefiind permisă legitimarea jucătorilor minori care vin din afara Uniunii Europene. Pato se va alătura unei veritabile legiuni braziliene, formate din Ronaldo, Emerson, Dida, Serginho, Cafu şi Digao, ultimul fiind chiar fratele vedetei echipei, Kaka.

Mutu, spre Liga Campionilor

Dacă Inter, Milan şi Juve formează grupul echipelor care se bat pentru titlu, Roma, Lazio şi Fiorentina sunt cele care luptă pentru un loc de Liga Campionilor. Rămasă fără Chivu, AS Roma s-a întărit cu brazilianul Juan şi cu fostul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Ludovic Giuly. Golgheterii Rocchi şi Mutu par a fi marile atuuri ale lui Lazio şi, respectiv, Fiorentinei.

Numărul fotbaliştilor români din Seria A a rămas acelaşi, deşi Vali Năstase a retrogradat cu Ascoli înainte de a merge în România, la Dinamo. Mutu a decis să continue cu Fiorentina, Codrea, cu Siena, în timp ce Chivu a trecut de la Roma la Inter. Noutatea e Adrian Piţ, transferat de AS Roma de la Bellizzona, din divizia secundă elveţiană.

Cotă bună pentru Inter

Campioana e văzută ca mare favorită la un nou titlu de casa de pariuri Gamebookers, cu o cotă de 2.25. Podiumul e completat de Milan (2.75) şi, la mare distanţă, Juventus (7.00). În viziunea aceleiaşi case de pariuri, Catania, Siena, Cagliari şi Reggina au cele mai mari şanse să retrogradeze. Fiorentina lui Adrian Mutu, are o cotă de 34.00 la câştigarea titlului de campioană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite