Ruşii fac legea pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sosiţi la Torino cu gândul de a cuceri toate cele patru titluri la patinaj artistic, ceea ce nici o altă ţară nu a mai izbutit în istoria JO, sportivii din Rusia au făcut un prim-pas spre

Sosiţi la Torino cu gândul de a cuceri toate cele patru titluri la patinaj artistic, ceea ce nici o altă ţară nu a mai izbutit în istoria JO, sportivii din Rusia au făcut un prim-pas spre îndeplinirea acestui obiectiv, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin adjudecându-şi medaliile de aur în proba de perechi. Elevii fostului campion olimpic din 1984, Oleg Vasiliev, care trăiesc din 2001 la Chicago, s-au întors în Rusia pentru a se pregăti în mod special pentru ultima lor olimpiadă, iar eforturile le-au fost încununate de succes, aurul olimpic venind să întregească un palmares în care mai figurează două titluri mondiale şi cinci europene. Aflaţi pe primul loc după programul scurt, Tatiana şi Maxim au impresionat şi la programul liber, cei doi izbutind să-şi mărească avansul faţă de următorii clasaţi. "Încă nu-mi vine să cred. Am avut un drum lung de parcurs până aici, care nu a fost deloc uşor. Am patinat bine, ne-am bătut recordul personal şi am obţinut tot ceea ce se putea", a declarat după concurs Tatiana Totmianina. Medaliile de argint au revenit chinezilor Dan Zhang şi Hao Zhang, în ciuda faptului că, încă de la începutul programului, Dan s-a accidentat destul de serios la genunchi, după ce a ratat aterizarea la un cvadruplu Salchow. Concursul a fost întrerupt, sportiva a primit îngrijiri medicale, cei doi reuşind apoi o evoluţie impecabilă, prin care şi-au asigurat locul secund. Pe ultima treaptă a podiumului au urcat tot doi chinezi, Xue Shen şi Hongbo Zhao, care au repetat performanţa din 2002, de la Salt Lake City.
Arbitru Retras de la JO
Uniunea Internaţională de Patinaj a retras-o din corpul de arbitri pentru proba de dans pe azera Irina Nikitina, după ce aceasta a primit patru avertismente pentru erori de arbitraj. Măsura Comisiei Tehnice este prima de acest gen după scandalul de la JO de acum patru ani, când franţuzoaica Marie-Reine Le Gougne a fost suspendată pe trei ani, după ce s-a descoperit că i-a favorizat pe ruşii Elena Berejnaia şi Anton Siharulidze să câştige aurul la perechi, în schimbul asigurării titlului la dans francezilor Marina Anisina şi Gwendal Peizerat.

Dublă suedeză la schi fond
Anna Dahlberg şi Lina Andersson au adus Suediei prima medalie de aur la schi fond într-o probă feminină după 38 de ani, cele două impunându-se în cursa de sprint pe echipe, în faţa reprezentativelor Canadei şi Finlandei. La masculin, tot Suedia a cucerit medalia de aur, prin Thobias Fredriksson şi Bjorn Lind, care au devansat Norvegia şi Rusia.La această probă au participat 24 de echipe masculine, România, prin Zsolt Antal şi Mihai Găliceanu, clasându-se pe locul 11, penultimul, în prima serie.

1.500 euro pentru Eva Tofalvi
La iniţiativa preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, biatlonista Eva Tofalvi, autoarea celei mai bune performanţe de până acum a delegaţiei României la JO de iarnă de la Torino, locul 20 în proba de 15 km individual, va fi premiată cu suma de 1.500 euro. De asemenea, antrenorul sportivei, Simon Marton, va primi 1.000 de euro. "Apreciem acest rezultat ca o premisă a unei clasări în topul primilor zece la proba de ştafetă", se menţionează într-un comunicat al COSR.

REZULTATE
Snowboard
Halfpipe (f): 1. Hannah Teter (SUA) 46,4 p, 2. Gretchen Bleiler (SUA) 43,4 p, 3.
Kjersti Buaas (Norvegia) 42,0 p.
Patinaj artistic
Perechi: 1. Tatiana Totmianina/Maxim Marinin (Rusia) 204,48 p, 2. Dan
Zhang/Hao Zhang (China) 189,73 p, 3. Xue Shen/Hongbo Zhao (China) 186,91 p.
Patinaj viteză
500 m (m): 1. Joey Cheek (SUA) 69,76, 2. Dmitri Dorofeiev (Rusia) 70,41, 3.
Kang Seok Lee (Coreea de Sud) 70,43.
Schi fond
Sprint echipe (m): 1. Suedia 17:02,9, 2. Norvegia +0,6, 3. Rusia +2,3.
Sprint echipe (f): 1. Suedia 16:36,9, 2. Canada +0,6, 3. Finlanda +2,3.
ROMÂNI ÎN CONCURS
Miercuri 15 februarie
SHORT-TRACK: Katalin Kristo (500 m)
SANIE: Marian Lăzărescu/Eugen Radu şi Cosmin Chetroiu/Ionuţ ţăran (dublu, manşele 1 şi 2)
TRANSMISII TV
Miercuri, 15 februarie
10:30 COMBINATA NORDICĂ: Sărituri cu schiurile (d)
13:00 SCHI ALPIN: Feminin, coborâre (d)
15:00 SCHI ACROBATIC: Masculin, movile (d)16:00 COMBINATA NORDICĂ: Schi fond, ştafeta 4x5 km (d)
17:00 CURLING: Feminin, Italia - Rusia (d)
18:00 SANIE: Dublu, manşele 1 şi 2 (d)
19:30 HOCHEI: Masculin, Germania - Cehia (d)
20:30 SHORT-TRACK: Feminin, 500 m (d)
22:45 HOCHEI : Masculin, Rusia - Slovacia (d)
23:15 HOCHEI: Masculin, Letonia - SUA (d)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite