Rusia, la puterea a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ŢSKA Moscova, Zenit St. Petersburg este a doua echipă în ultimii trei ani din Rusia care îşi trece în palmares Cupa UEFA Zenit St. Petersburg a câştigat cu 2-0 partida disputată

După ŢSKA Moscova, Zenit St. Petersburg este a doua echipă în ultimii trei ani din Rusia care îşi trece în palmares Cupa UEFA

Zenit St. Petersburg a câştigat cu 2-0 partida disputată miercuri seară împotriva celor de la Glasgow Rangers şi a intrat, în premieră, în posesia Cupei UEFA.

Olandezul Dick Advocaat a primit mesaje de felicitare atât de la preşedintele Dmitri Medvedev, cât şi de la premierul Vladimir Putin.

Finala Cupei UEFA, disputată pe stadionul "City of Manchester", a pus faţă în faţă două echipe cu stiluri de joc diferite. Zenit, o echipă ofensivă, care a marcat de cinci ori numai în poarta campioanei Bayern München, contra scoţienilor de la Glasgow, care a marcat cinci goluri în opt jocuri europene. În cele din urmă, fotbalul ofensiv a avut câştig de cauză, Igor Denisov şi Konstantin Zîrianov reuşind să marcheze golurile unui succes istoric.

După un asemenea succes, nici politicienii nu puteau rămâne indiferenţi. Kremlinul a anunţat că preşedintele Dmitri Medvedev i-a telefonat antrenorului echipei, olandezul Dick Advocaat, imediat după finalul meciului, ca să-l felicite pentru "această victorie strălucită şi pe deplin meritată".

La rândul său, primul-ministru Vladimir Putin, cunoscut ca un mare amator de sport, le-a telefonat tehnicianului olandez şi jucătorilor pentru a-i felicita pentru "strălucita lor victorie".

Un suporter a fost înjunghiat

Potrivit presei britanice, un fan al echipei Zenit a fost înjunghiat de către scoţieni chiar pe stadion. Din fericire, suporterul a fost imediat spitalizat şi se află în afara oricărui pericol. În urma acestui incident, şase susţinători ai echipei Glasgow au fost reţinuţi.

Dar, în total, poliţia britanică a arestat aproximativ 45 de persoane, majoritatea pentru implicarea în incidente care au avut loc în principala piaţă din centrul oraşului, Piccadilly Gardens. Acolo, au avut loc ciocniri între forţele de ordine şi fanii lui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite