Rusia şi Argentina trag de "Salatiera de argint"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Rusiei şi Argentinei se înfruntă, în acest sfârşit de săptămână, la Moscova, într-o finală de Cupa Davis, care se anunţă cu scântei. Căpitanii nejucători ai finalistelor,

Echipele Rusiei şi Argentinei se înfruntă, în acest sfârşit de săptămână, la Moscova, într-o finală de Cupa Davis, care se anunţă cu scântei. Căpitanii nejucători ai finalistelor, şamil Tarpişev, respectiv Alberto Mancini, merg pe aceiaşi jucători care au triumfat în semifinale.
Cu atuul propriului teren, ruşii se văd în postura de a juca pentru cucerirea "Salatierei de argint", pentru a doua oară în istorie. În penultimul act, ex-sovieticii au trecut la mare luptă, cu scorul de 3-2, de SUA. Marat Safin şi Nicolai Davidenko (nr. 3 în clasamentul ATP Indesit) vor fi liderii echipei Rusiei, din componenţa căreia nu lipseşte însă Mihai Iujnîi, cel care, în 2002, a adus singurul trofeu pentru ţara sa, după ce trecea dramatic în jocul decisiv al finalei cu Franţa, de Paul Henri Mathieu. Iujnîi a fost inclus în echipă, deşi a suferit o accidentare serioasă la gleznă, luna trecută, la Openul de la Sankt Petersburg.
De partea cealaltă, argentinienii şi-au îndeplinit visul de a ajunge, după 25 de ani, pentru a doua oară în ultimul act şi speră ca de această dată să se întoarcă acasă cu trofeul în braţe. În 1981, sud-americanii pierdeau finala în faţa americanilor, însă acum echipa ce-l are ca lider pe David Nalbandian nu se gândeşte decât la victorie, mai ales după succesul zdrobitor din semifinale, 5-0 cu Australia. După o pregătire iniţială în Elveţia, argentinienii au ajuns la Moscova, unde au fost întâmpinaţi de un frig neobişnuit pentru ei, care i-a întărâtat şi mai tare. "Serviciul meu este foarte bun pe suprafaţă rapidă, dar pot face mult rău şi cu lovitura de dreapta. Oricare dintre noi va juca are calităţile lui pe carpetă, şi cu siguranţă va da totul pe teren pentru victorie", a declarat Jose Acasuso, omul care a dus Argentina în finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite