Roxana Luca, departe de aşteptări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul reprezentant al României în concursul de patinaj artistic, Roxana Luca, a ocupat doar locul 26 la programul scurt din cadrul probei individuale feminine, ratând calificarea pentru programul

Ultimul reprezentant al României în concursul de patinaj artistic, Roxana Luca, a ocupat doar locul 26 la programul scurt din cadrul probei individuale feminine, ratând calificarea pentru programul liber.
Eleva antrenorului Marius Negrea, a cărei pregătire din acest an a fost afectată de o accidentare petrecută înaintea CE de la Lyon, nu va putea să-şi îmbunătăţească performanţa obţinută la ediţia din 2002 a JO, la care a ocupat locul 23. Ea a primit doar 39,37 puncte, fiind penalizată pentru câteva erori comise la aterizări. Dacă şi-ar fi egalat recordul carierei, Luca s-ar fi calificat între cele mai bune 24 de sportive ale lumii.
În clasamentul general provizoriu lideră este americanca de 21 de ani Sasha Cohen, medaliată cu argint în ultimii doi ani la Campionatele Mondiale, care are un avans infim, de doar trei sutimi de punct, faţă de marea favorită, Irina Sluţkaia (Rusia). Lupta pentru titlu nu este încheiată nici pentru japoneza Shizuka Arakawa, aflată foarte aproape de cele două.
"Diferenţele sunt atât de mici, încât oricine poate cuceri medalia de aur. La programul liber totul, va porni, practic, de la zero, ca şi cum această seară nu ar fi contat", a declarat Cohen, o sportivă care măsoară doar 1,58 m.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite